Çalışan Gazeteciler Günü Kütahya'da düzenlenen bir yemekli etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, çalışan gazetecilerin sosyal ve özlük haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın günümüzde neredeyse anlamını yitirdiğini söyledi.
Kütahya Sera AVM'nin ev sahipliğini yaptığı "Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği" Sera AVM'de bulunan Kebabix'te kutlandı. Kutlama etkinliğinde konuşan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, "Çalışan gazetecilerin özlük ve sosyal haklarını düzenleyen ve bugüne konu olan 212 sayılı yasa maalesef günümüzde artık neredeyse anlamını yitirmiştir. Zira Türkiye'de 212 sayılı yasaya göre çalışan gazeteci çok az sayıdadır" dedi.

"YÜZLERCE MESLEKTAŞIMIZ İŞSİZ"
Tunçoğlu, yüzlerce meslektaşının halen işsiz olduğunu belirterek, "Anadolu'da gazetecilik yapan meslektaşlarımız kısıtlı imkanlar ve fedakarlıkla, memleket sevgisini ön planda tutarak bu hizmetlerini yapmaktadırlar. Keza Anadolu'daki gazete sahipleri de aynı duygularla fedakarca çalışmaktadırlar. Günümüzde Türkiye genelinde yüzlerce meslektaşımız işsiz, binlerce çalışan gazeteciler ise düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmakta, bazı meslektaşlarımız da, haksızlıklara maruz bırakılmaktadır.(Sözümüz sadece gazetecilikten dolayı mağdur olanlaradır) Koşullar nedeniyle 'gazeteciler günü' bizim için burukluk taşımakta ve 'dostluk ve dayanışma günü' olarak bir anlam taşımaktadır" diye konuştu.
Tunçoğlu Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla etkinlik tertip eden Sera AVM Genel Müdürü Atakan Tohmas'a ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Tuğba Barış'a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

"TEKNOLOJİ ÇOK HIZLI GELİŞİYOR"
Kutlama etkinliğine katılan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını ifade ederek, "Ben hatırlıyorum. Eskiden gazete çalışanları gazeteyi basabilmek için harfleri tek tek sıralarlardı. Artık teknoloji çok gelişti. Birçok sosyal paylaşım sitesinde gazetecilerimiz artık birçok haberi paylaşıyor, ulaştırıyor. Birçok haberi seri, hızlı, doğru olarak gazetecilerden işitiyor, öğreniyoruz. Bu çalışmalar büyük çaba ve özveri gerektiriyor. Geçenin 12'sinde kaza oluyor. Gazeteci arkadaşlarım alıyorlar kameralarını, gidiyorlar o karlı buzlu yollarda orada onların derdini dinliyorlar. Daha önceleri de ifade ettiğim gibi gazeteciler vatandaş ile kamu kurum ve kuruluşları arasında bir köprü vazifesi görüyor. Kütahya'da olarak gazetecilerimiz bu köprü vazifesini çok iyi yapıyorlar. Kütahya'nın tanıtımını da bu çalışmalar ciddi katkılar sağlıyor. Bu konuda çalışan gazetecilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum. Gazete sahiplerini de ayrıca tebrik ediyor ve onlara da teşekkür ediyorum ki gazeteci çalıştırarak ciddi bir istihdam sağlıyorlar. Dolayısıyla Çalışan Gazeteciler Günü'nün tüm gazetecilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAF ÇEKTİ, PAYLAŞTI
Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça da Kütahya'da bir yerel yönetici olarak gazetecilerin Kütahya'daki huzurlu ortama sağladıkları katkılarından dolayı kutladığını ifade etti. İça, konuşmasında şunları söyledi: "Cemiyet Başkanı İhsan Tunçoğlu'nun dediği gibi 'tabi ki gazetecilerin de bazı sorunları var.' Böyle günler bu sorunların konuşulduğu ve dile getirildiği güzel günlerdir. Bu anlamda bu sorunların çözümü için de böyle günlerin vesile olmasını diliyorum."
Yapılan konuşmaların ardından Vali Kenan Çiftçi bir gazeteciye ait fotoğraf makinesini alarak yemek etkinliğine katılan gazetecileri görüntüledi.
Vali Çifçi, cep telefonu ile de çekmiş olduğu fotoğrafları sosyal paylaşım sitesindeki hesabında paylaştı.
Kütahya Sera AVM'de düzenlenen kutlama etkinliğine Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Mustafa İça, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Kütahya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay, Belediye Sosyal İşler Müdürü Nihat Helvacı, Belediye İş Sendikası Başkanı Alaattin Özçallı, Kütahya'da bulunan bazı gazete sahipleri, haber ajansı temsilcileri ve çok sayıda çalışan gazeteci katıldı.
(RD-EFE)

10.01.2013 15:31:26 TSI

Editör: Wan Haber