Kütahya'da gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 16 aracın lastiği kesici aletlerle kesilerek patlatıldı. Sabah araçlarının lastiklerinin patlak olduğunu fark eden araç sahipleri durumu polise bildirdi.
Olay Hamidiye Mahallesi Doğan Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sabah kalkıp araçlarının başına gelen sürücüler lastiklerinin patladığını fark etti. Araç sürücüleri durumu polise ve komşuları olan diğer araç sahiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, cadde üzerinde bulunan 16 aracın lastiklerinin kesici aletle delinerek patlatıldığını tespit etti.
Polisin incelemesinin ardından aracının lastiklerini değiştiren araç sahibi İsmail Kocabaş olaya tepki gösterdi. Lastikleri patlatan kişi veya kişilerin bir an önce yakalanmasını isteyen Kocabaş, "Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Bunu yapanların Allah cezasını versin. Eğer yapanları görebilseydim müdahale eder ve gerekeni yapardım. Ama göremedim" dedi.
Aracının lastikleri patlatılan Yüksel Yücel de, mahallelerinde benzer asayiş olaylarının sık sık yaşandığını, sarhoş ve tinercilerin çevreyi rahatsız ettiklerini ifade ederek, "Mahallemizde zaman zaman asayiş olayları meydana gelmektedir. Sarhoş ve tinerciler bağımlı oldukları maddeleri aldıktan sonra huzursuzluğa sebebiyet veriyor. Bu lastik kesme işi aklı başında birinin yapacağı bir iş değildi. Emniyet tedbirleri artırmalı, çevrenin huzurunu kaçıran şahıslara fırsat verilmemeli" diye konuştu.
Bazı araçların 2, bazılarınınsa 3 lastiğinin birden kesildiği öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan polisler güvenlik kamerası olup olmadığını araştırırken, cadde üzerinde bulunan kurum veya işyerlerinde güvenlik kamerasının bulunmadığı görüldü.
(EFE-MŞ)

11.02.2013 12:07:08 TSI

Editör: Wan Haber