Kütahya İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 349'uncu kısa dönem 141 asker, yemin ederek usta asker oldu.
Kütahya İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 349'uncu dönem 141 Jandarma Er Dumlupınar Kapalı Spor Salonunda yapılan yemin töreni ile usta asker oldu. İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan kısa dönem acemi er Kenan Ergun ve ailesine Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin ödül vermesinden sonra acemi erler adına plaket çakma, daha sonra erler adına konuşma, şiir okunması ve dereceye girenlere Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu tarafından ödül verildi.
Yemin edecek 349'uncu kısa dönem silah arkadaşlarım 20 yaşını doldurmuş her Türk erkek vatandaşının ödemekle yükümlü olduğu vatan borcunu ödeme sırası sizdedir diyerek sözlerine başlayan İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, "Sizler bu şerefli görevi yapmak üzere yaklaşık üç hafta önce sıcak yuvanızdan ayrılarak mukaddes asker ocağına geldiniz. Bu güne kadar temel askerlik bilgileri ışığında almış olduğunuz eğitimlerle, bedenen ve fikren olgunlaştınız. Biraz sonra anne, baba, yakınlarınız ve silah arkadaşlarınızın huzurunda silah ve bayrak üzerine and içerek asker olacaksınız. Vatan hizmeti ağır ve mesuliyetli bir görevdir. Şuanda bulunduğunuz durumu sadece askerlik hizmeti olarak görmeyiniz. Jandarma Genel Komutanlığının iç ve dış tehdit unsurlarına karşı üstlendiği şerefli, ağır bir o kadar zevkli görevler içerisinde bugünden itibaren sizlerde olacaksınız. Alacağınız görevlerde en küçük bir ihmal ve tereddüt göstermeyeceksiniz. Burada edindiğiniz askeri ve mesleki bilgi ve becerileriniz sizin en büyük yardımcınız olacaktır. Amir ve üstlerinize itaat, astlarınıza şefkat göstereceksiniz. Kanun ve nizamlara, talimat ve emirlere harfiyen uyacaksınız" dedi.
Askerlerin yeminlerine sadık kalarak görevlerini en iyi şekilde yapacağının altını çizen Akçay, "Mehmetçik aileleleri yetiştirdiğiniz evlatlarınızı kutsal askerlik görevi için vatan hizmetine göndermenin haklı şeref ve onurunu taşımaktasınız. Emin olun ki bize emanet ettiğiniz evlatlarınız daha iyi niteliklerde daha sağlıklı birer birey olarak sizlere teslim edilecektir. Unutmayın, çocuklarınız bizim de evlatlarımızdır. Kahraman Mehmetçik, yemininize sadık kalarak görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatınızı feda edeceğinizden asla şüphemiz yoktur. Bu inançla geleceğe güvenle bakıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve sonsuzluğa doğru akıp gidecektir. Yapacak olduğunuz andınız ailenize, milletimize, devletimize hayırlı olmasını diler hepinizi sevgiyle kucaklar, sağlık ve mutluluklar dilerim" şeklinde konuştu.
Yemin törenine Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğg. Celal Başoğlu, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, daire müdürleri, işadamları ve çok sayıda asker ailesi katıldı.
(EFE-

04.01.2013 18:22:36 TSI

Editör: Wan Haber