Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren NG Kütahya Porselen Fabrikası ile Çimse-İş Sendikası arasında bin 500 işçiye kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.
Çalışan bazı işçilerin de katıldığı imza töreninde konuşan Kütahya Porselen ve Seramik Sanayii Genel Müdürü Rüştü Düver, "Burada bir ilki yaşıyoruz. Çünkü bu, Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan ilk toplu iş sözleşme. NG grubu olarak OSB ve Çalça'da çalışan bin 500 işçimizi kapsamaktadır. Toplu iş sözleşmesi 2 yıllık; 1 Şubat 2013 tarihinden geçerli olacak ve işçilerin ücretlerine birinci 6 ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 5, 2014 ikinci yıl zammı da enflasyon artı yüzde 1 olacak. Ayrıca ikramiye, sosyal yardımlar verilecek" dedi.
Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriya Nazlım da konuşmasında, Türkiye'de sendikal faaliyetlerden söz etti. Nazlım, 11 sendikanın yetkili kılındığını, 54 sendikanın yüzde 1 barajının altında kaldığını, Kütahya'da 3 bin 500 üyeleri olduğunu söyledi.
NG Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da, "Biz 47 yıl önce Kereste Fabrikası'nda toplu sözleşme imzaladık. Burada belirtildiği gibi bir ilki yaşıyoruz. Hiçbir sıkıntı yaşayamadık. Sadece 1980'li yıllarda biraz hakim olan siyasi baskı sonucu fabrikamızda 9 ay süren bir grev yaşandı. Şirketler hepimiz için vardır ve bu hepimizin başarısıdır. Bu toplu iş sözleşmesi hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
(EFE-MŞ)

31.01.2013 13:20:22 TSI

Editör: Wan Haber