Kütahya Pancar Ekicileri Kooperatifi, pancar üreticisinin her zaman yanında olduklarını belirterek üreticiyi asla mağdur duruma düşürmeyeceklerini bildirdi.
"İDDİALAR DOĞRU DEĞİL"
Altıntaş ilçesinde bir pancar üreticisinin; "Üretici Kan Ağlıyor" şeklindeki açıklaması üzerine yazılı bir açıklama yapan Kütahya Pancar Ekicileri Kooperatifi, pancar üreticisinin mağduriyetiyle ilgili herhangi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Küspe oranlarının yüzde 15'e düşürülmesinin doğru olmadığını kaydeden Kooperatif yetkilileri, Kooperatifin girişimleri neticesinde küspe oranlarının yüzde 20'ye çıkarıldığını ifade etti.
"TEKNOLOJİ KÜSPE VE MELASA İZİN VERMİYOR"
Yaşanan teknolojik gelişmeler neticesinde melas ve küspe oranının düştüğünü ifade eden Kooperatif yetkilileri, "Aralık ayı içerisinde küspe ile ilgili sorunlar yaşadık. Ancak girişimlerimiz neticesinde küspe oranı yüzde 20'ye çıkarıldı. Şu anda devlet fabrikaları da dahil hiçbir fabrika yüzde 30 küspe vermiyor. Zaten gelişen teknoloji sayesinde üretimde çıkan melas ve küspe oranları düşük seviyelerde. Nakliye bedelleri ise şimdide devletteyken de bedelleri çiftçinin alacağı ücretten kesilerek karşılanıyordu. Ancak bazı çiftçilerimiz küspeleri sattığı için fabrikada bekletip sattığı kişinin kapısına yıkılmasını istiyor buda fabrikadaki depolama havuzlarının yetersizliği nedeniyle mümkün değil." şeklinde açıklamada bulundular.

28.01.2013 12:41:24 TSI

Editör: Wan Haber