Uludağ'da yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalan kuş ve köpekler için Osmangazi Belediyesi seferber oldu. Kuşlar için özel ekmek ağaçları yapan ekipler, yol kenarında aç kalan köpeklere ekmek ve özel mama bıraktı.
Kar kalınlığının 160 santimetreye ulaştığı Uludağ'da yiyecek bulmakta zorlanan ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanların imdadına Osmangazi Belediyesi ekipleri yetişti. Aç kalan köpeklere Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Hüseyinalan ve Yiğitali köyleri ile civarında her yıl olduğu gibi bu yıl da yiyecek atmayı sürdürdü. Kuşlar için özel ekmek ağaçları yapan ekipler, yol kenarında yiyecek arayan hayvanlara da ekmek ve özel mama verdi. Ekiplerin ellerindeki ekmekleri gören köpekler ekmek kapmak için adeta birbirleriyle yarıştı.
Kış aylarında hayvanlara ekmek ve özel mama verdiklerini söyleyen Osmangazi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekip Sorumlusu Osman Şeker, kar yerden kalkıncaya kadar köpekler ve kuşlar için yol kenarlarına yiyecek bırakmaya devam edeceklerini söyledi. Bazı yerleşim yerlerindeki hayvanların toplanarak barınağa götürüldüğünü ifade eden Şeker, hayvanların tedavilerinin yapılmasının ardından doğaya bırakıldığını söyledi. Kuşlar için ekmek ağaçları yaptıklarını belirten Şeker, gıda değeri yüksek maddelerin hayvanlara verildiğini belirtti.
(ET-MŞ)

10.01.2013 13:25:50 TSI

Editör: Wan Haber