"Kuşaklar Buluşuyor" projesi kapsamında başvuruların 1 Mart 2013 tarihi mesai saati bitimine kadar Malatya Gençlik Merkezine teslim edilmesi gerektiği ifade edildi.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada,
"Gençlerimiz sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerlerimiz ile yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçılarımız, yaşlıları yaşadıkları köyde veya kentte ziyaret edeceklerdir. Bu ziyaretler esnasında yüz yüze görüşmelerinden elde edecekleri bilgileri, yaşlılarımızı içlerinde bulundukları çevre ile beraber gözlemleyerek veya köylerimizde yaşayan gençlerimizin kentleri ve kent yaşamlarını gözlemlemeleri sonucunda izlenimlerini paylaşarak özgün eserler meydana getireceklerdir" denildi.
Yarışmanın şartları şöyle açıklandı: "Köydeki gencin şehre bakışı, Köy hayatının değerlendirilmesi, büyükleri ziyaret, geleneklerimiz ve göreneklerimiz, Yöreye has tarihi bir olay, yaşanmış fakat yazılmamış sıra dışı bir hayat hikâyesi. Yöreye ait anonim eserler ( şiir, mani, türkü, hikâye, destan, efsane, deyim, atasözü vb.) Yöreye ait kültürel öğeler ve değerler (adet, gelenek, görenek, yemek tarifleri, şifacılar),Son temsilcilerinden aktarılan, bir el sanatı, dokuma tekniği, motif, oya, taş işçiliği gibi."
Açıklamada daha sonra şunlar belirtildi: "Eserlerin teslimi için son tarih:1 Mart 2013, Eserlerin değerlendirilmesi:1-25 Mart 2013. Değerlendirme Sonuçlarının Bakanlık Yarışma Yürütme Kuruluna Teslimi: 29 Mart 2013. Sonuçların Açıklanması: 3 Mayıs 2013. Ödül Töreni: 19 Mayıs 2013
1 Mart 2013 tarihi mesai saati bitimine kadar Malatya Gençlik Merkezine teslim edilmesi gerektiği ifade edilip, ayrıntılı bilginin : www.kusaklarbulusuyor.gsb.gov.tr web adresinden öğrenilebileceği kaydedildi.
(NA-MO-Y)

15.02.2013 14:57:26 TSI

Editör: Wan Haber