Kuşadası'ndaki Gurup Sitesinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından haşere ilacı kullanılarak zehirlenen 30 kedi ölürken, site sakinleri ile hayvanseverler ayaklandı. Kedi zehirlemelerine ilk günden beri tepki gösteren hayvanseverler, protesto eylemine hazırlanıyor. Bu amaçla sosyal paylaşım sitesinden çağrı yaparak 19 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 14.00'te, belediye önünde toplanacaklarını duyurmaya başladılar.
Ege Hayvan Hakları Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı İskender Avcı, ortak görüşlerinin kedileri site yönetiminin zehirlediği yönünde olduğunu belirterek, 19 Ocak cumartesi günü saat 14.00'te geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.
Aydın Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da olayla ilgili olağanüstü toplanırken, Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.
Ege Havyan Hakları Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı İskender Avcı ile site sakinleri Birgül Tanrıverdi, Onur Işıksal, Banu Yüce Abdelaal, Elif Çiçek ve Avukat Goncagül Cengiz kedi katliamıyla ilgili Kuşadası Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığının açtığı soruşturma üzerine Kuşadası polisi siteye giderek araştırma yaparken, sitenin güvenlik kameralarının çalışmadığı anlaşıldı.

SİTE YÖNETİMİNİ SUÇLADILAR
Beş yıl önce sitelerinde işlenen cinayet üzerine kamera sistemi kurulduğunu açıklayan site sakinleri, kedi katliamı sonrası site yönetiminin kendilerine kameraların 6 aydır çalışmadığını söylediğini belirterek, "Site yönetimi bize kamera sistemini kuran şirket ile davalık oldukları için 6 aydır çalışmadığını söyledi. Ama hepimizin ortak kanısı, kedileri site yönetiminin zehirlediği yönünde. Çünkü daha önce site yönetimi bu konuda bizi tehdit etmişti" dediler.
Site sakini Birgül Tanrıverdi, yaz aylarından beri site yönetiminin kendilerine 'ya bu kedilerin çaresine bakın ya da biz bakacağız' dediklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Daha önce bir köpek zehirlendi. Kayıtlı kedilerimizin dışında baktığımız kedilerimiz var. Hepsi kısırlaştırılmıştı. Hepimizin ortak kanısı zehirleme olayını site yönetiminin yaptığı yönünde"
Ege Hayvan Hakları Derneği Başkanı İskender Avcı da, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve polise gidip ifade verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Polis araştırma yaptı ancak şimdilik bir sonuca ulaşamadı. Zehirlenmelerin devam etmesi üzerine belediye yetkilileri vasıtasıyla bölge iki kez itfaiye tarafından yıkatıldı. Zehirli atıklar toplatıldı. Hayvan ölümleri devam ediyor. Şu an sayı otuzu aştı. Yapılan katliam bilinçlidir. Site yönetimi kameraları çalıştırmamaktadır. Bu hafta cumartesi günü belediye önünde bir basın açıklaması yapacağız. Bu ölümleri kınayacağız."
Site sakinlerinden Avukat Goncagül Cengiz ise Aydın Barosu ile görüştüklerini ve baronun hayvan hakları komisyonunun toplantı yaptığını belirterek şunları söyledi: "Hukuksal olarak barodan destek alacağız. Bu olayın sorumlularının yasalar önünde suçlarının cezasını çekmesini istiyoruz. Bu sitede 3 yıl önce altmış civarında kedi topluca katledilmişti" Gurup sitesi sakinlerinden Onur Işıksal da baktığı kedilerden altı tanesinin öldüğünü vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'ın verdiği canı sadece Allah alabilir. Dinimiz canlıların öldürmesini yasaklar. Bunu yapanlar hangi dine mensup" diye tepkisini dile getirdi.
(ZH-MB-HO-Y)

15.01.2013 16:32:05 TSI

Editör: Wan Haber