İnsan yaşamını olumsuz etkileyen ve adeta kabusa çeviren fıtık sorun olmaktan çıktığı gibi Kuşadası'nda kapalı yöntem ameliyatla giderilmeye başlandı. Kuşadası Universal Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Barış Gürcü tarafından kapalı yöntemle ameliyat edilen hastalar rutin hayatlarına kısa sürede döndü.
Kuşadası'nda kapalı yöntemle yapılan ilk kasık fıtığı ameliyatını olan 56 yaşındaki Nadir Ufuk Kıral ve 28 yaşındaki Emre Gürbüzerol "Kısa zamanda normal yaşantımıza döndük. Bu ameliyatlarda acı da yok, ameliyat izi de yok. Şimdi çok rahatız" dediler.
Bir süre önce sol kasığında oluşan şişlik nedeniyle Kuşadası Universal Hastanesi'ne gelen Nadir Ufuk Kıral, genel cerrahi uzmanı Dr. Barış Gürcü'nün teşhisiyle ameliyat olmaya karar verdi. Rutin ultrason tetkiki sırasında safra kesesi taşı da tespit edilen Kıral, hem kasık hem de safra kesesi taşlarını aldırmak için ameliyat oldu. Kapalı yöntemle gerçekleşen ameliyat sırasında içerde çok daha büyük bir fıtık olduğu tespit edildi. Sol kasığındaki fıtıklardan kurtulan Kıral'ın ameliyat sırasında safra kesesi taşları da alındı.
Operasyonu gerçekleştiren Dr. Barış Gürcü, "laparoskopik yöntemle yaptığımız ameliyatta 0,5 mm'lik 3 kesi açtık. Ameliyat sırasında hastamızın safra kesesinin karaciğerine yapıştığını tespit ettik. Bu nedenle organda oluşan deformasyonu giderdik. Ameliyat bu yüzden biraz uzadı ama sonuç yüz güldürücü oldu" dedi. Kısa zamanda ayağa kalkan Nadir Ufuk Kıral ameliyat tarihinin tesadüf eseri doğum günü olduğunu, şimdiye kadar aldığı en güzel hediyeyi de doktorundan aldığını belirtti.
Beş yıl önce sol kasığındaki fıtıktan ameliyat olan Emre Gürbüzerol, bu kez sağ kasığında oluşan şişlik ve ağrı şikayeti ile bir süre önce Universal Kuşadası Hastanesi'ne geldi. İki üç yıl önce ameliyat olması gereken Emre Güleryüz, ameliyatını sürekli ertelediğini ve sonunda Op.Dr. Barış Gürcü'ye ulaştığını söyledi.
Daha önce de sol kasığındaki fıtıktan ameliyat olan Emre Gürbüzerol, o dönem yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ameliyat olmakta uzun süre direndiğini belirterek "İki üç yıl boyunca ağrıyla yaşamak zorunda kaldım. Dr. Barış Bey ameliyatımı kapalı yöntemle yapacağını söyleyince ben de ameliyatın hemen olmasını ve bir an önce ağrıdan kurtulmayı istedim. Ameliyat sonrası çok çabuk ayağa kalktım. Bu kadar sürede iyileşeceğimi tahmin etmiyordum" diye konuştu.
"LAPAROSKOPİK (KAPALI) YÖNTEMİ TERCİH EDEREK HASTANIN RAHAT ETMESİNİ SAĞLADIK"
Halk arasında kansız ameliyat olarak bilinen, karın boşluğuna optik kamera ile girilerek yapılan bu tip ameliyatların Universal Kuşadası Hastanesi'nde başarıyla uygulandığını belirten Op. Dr. Barış Gürcü, "Bu yöntemle ameliyat izi kalmaz, hastanede uzun yatış gerektirmez, enfeksiyon kapma riski azalır ve normal hayata dönüş süresi kısalır" dedi.
(İK)

31.01.2013 12:52:28 TSI

Editör: Wan Haber