Kuşadası Belediyesi'nin düzenlediği "Kuşadası Tanıtım Günleri" kapsamında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bir dizi etkinlik düzenlendi.
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Kuşadası rüzgarı esti. Görevde bulunduğu 3,5 yılı aşkın sürede Kuşadası'nın tanıtım çalışmalarına büyük önem veren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve bu tanıtım çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Kuşadası Belediyesi'nin Kardeş Kenti olan Makedonya'nın Başkenti Üsküp'e bağlı Gorçe Petrov Belediyesi ile yapılan işbirliği ve ortak proje çerçevesinde 12-15 Aralık tarihleri arasında Üsküp'te "Kuşadası Tanıtım Günleri" gerçekleştirildi. Proje kapsamında Batik sanatçısı Serdar Yörük ve fotoğraf sanatçısı Murat Saraç birer sergi açarken üç gün boyunca Serdar Yörük'ün düzenlediği work-shoplara okullardan katılan öğrenciler ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi.
Etkinlikler Kuşadası'ndan gelen Belediye Başkanı M. Esat Altungün Başkanlığındaki heyetin Gorçe Petrov Belediyesini ziyareti ile başladı. Misafirlerini Makedon geleneklerine göre hazırlanan bir törenle karşılayan Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski törende yaptığı konuşmada son üç yılda Kuşadası ile olan kardeş şehir ilişkisinin zirve yaptığını belirterek , bu konuda başta Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu ve konuklarını Üsküp'te misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. Törende bir konuşma yapan Başkan Altungün ise, kendilerini burada evlerinde hissettiklerini söyleyerek bu sıcak ve dostça ortamı yaratan meslektaşı sayın Mitrovski ve ekibine teşekkür etti. Resmi ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona ererken heyetler Batik sanatçısı Serdar Yörük'ün Work-Shop'una katılmak üzere sergi salonuna geçtiler.
Etkinliklerin ikinci gününde ise Gorçe Petrov Belediyesi Kültür Merkezinde Fotoğraf sanatçısı ve aynı zamanda Belediye Meclis üyesi olan Murat Saraç'ın çeşitli dönemlerde çektiği Kuşadası Fotoğraflarından oluşan Fotoğraf sergisinin açılışı ve bir kokteyl gerçekleşti. Sergi açılışından önce açılışa katılan konuklara Kuşadası tanıtım CD'si gösterilerek broşür, harita, kartpostal gibi Kuşadası'nı tanıtan materyaller dağıtıldı.
Kalabalık ve ilgili bir ziyaretçi kitlesinin takip ettiği ve Makedonya medyasının büyük ilgi gösterdiği açılışta Kuşadası Heyeti, Belediye Meclis üyeleri, Üsküp Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Gorçe Petrov'da yer alan Eğitim kurumlarının yöneticileri, öğrenciler ve sanatseverler yer alırken, Türkiye'yi Üsküp Büyükelçiliği Kültür Ataşeliğine bağlı Yunus Emre Kültür Merkezi yöneticisi Tayfun Kalkan temsil etti. Açılış sonrası Kuşadası Tanıtım Günleri'ni değerlendiren Kalkan " Kuşadası olarak Üsküp'te çok önemli bir rüzgar estirdiniz, bunun Kuşadası'nın ve Türkiye'mizin tanıtımına çok ciddi katkısı olacağına inanıyorum" diyerek tanıtım günlerini düzenleyenleri ve Başkan Altungün'ü tebrik etti.
"Kuşadası Tanıtım Günleri" hakkında bir değerlendirme yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün "Kuşadası'nın tanıtımı için ilk günkü heyecanımızla ve kararlılığımızla yolumuza devam ediyoruz. Makedonya'da ve Üsküp'te görmüş olduğumuz ilgiden dolayı son derece memnunuz. Bugün burada tanıtımın çok geniş bir perspektifle ele alınması gerektiğine ve yalnızca fuarlara katılımla sınırlı olamayacağına, kardeş kentlerle geliştirilen ilişkilerin de önemli bir tanıtım fırsatı olduğuna bir kez daha şahit olduk. Daha önce benzeri etkinlikler gerçekleştirdiğimiz Marl, Batum ve Monterey gibi kardeş kentlerimizde de yoğun bir ilgi görmüş ve bunun olumlu geri dönüşlerini almıştık. Makedonya' dan da aynı olumlu katkıları fazlasıyla alacağımıza inanıyoruz.Tanıtımda daha büyük başarılara imza atmak ve Kuşadası'nın adını zirveye taşıma hedefimizden asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu ve "Bize bu tanıtım imkanını sağlayan değerli meslektaşım Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski'ye şükranlarımı sunuyorum, kendisi iki kardeş kent arasındaki ilişkilerin gelişmesine çok büyük emek vermektedir" dedi.
(ZH-MB-İK)

19.12.2012 18:15:57 TSI

Editör: Wan Haber