31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve Kuşadası için büyük önem taşıyan Belçika pazarının en önemli fuarı olan Brüksel Holiday Expo isimli turizm fuarına katılan Kuşadası heyeti fuardan 2013 turizm sezonu için son derece olumlu izlenimlerle ayrıldı.
Fuar boyunca Kuşadası Belediyesi tarafından açılan stant ile tüketicilerin büyük ilgisini çeken Kuşadası'na bu yıl Belçika'dan gelecek turist sayısında artış bekleniyor.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen uluslar arası turizm fuarında Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Adem Testici Başkanlığındaki Meclis Üyesi ve Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Meclis Üyesi Zekeriya Tünk, Meclis Üyesi ve Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, Meclis Üyesi Naile Göçen Çukurova ile Meclis üyesi ve Kuşadası Tanıtma Vakfı (KUTAV) Genel Sekreteri Murat Saraç'tan oluşan heyet fuar boyunca çok önemli görüşmeler gerçekleştirdi ve Belçika pazarının nabzını tuttu.
Türkiye'nin Brüksel Kültür ve Turizm ataşeliği kaynaklarına göre yılda 600.000 kişinin ziyaret ettiği Türkiye içersinde Kuşadası en önemli destinasyon olarak göze çarpıyor. Belçika'dan Türkiye'ye turist getiren acentalardan alınan bilgiye göre de özellikle fuarla birlikte Türkiye ve Kuşadası'na yapılan rezervasyonlarda patlama bekleniyor. Fuar süresince Fransa ile birlikte "Yılın Destinasyonu" olarak seçilen Türkiye'de bu yıl tam bir "Belçika yılı" olması bekleniyor. Brüksel'e yeni atanan ve fuardaki Kuşadası Standını ziyaret eden Türkiye'nin Belçika Büyükelçisi M. Hakan Olcay ve Başkonsolos A. Barış Ulusoy heyetten Kuşadası'nın faaliyetleri hakkında bilgi alarak, başarılı çalışmaları nedeniyle kutladı ve iyi bir sezon için temennilerde bulundu.
BELÇİKA PAZARI UMUT DOLU
Fuarla ilgili olarak bir açıklama yapan Kuşadası Belediyesi Meclis üyesi ve KUTAV Genel Sekreteri Murat Saraç " Belçika'da işler yolunda gidiyor, burası Kuşadası için çok önemli bir pazar ve istikrarlı bir turist profiline sahip. Gitkleri yerden memnunlarsa gelecek yıllarda da aynı bölgeyi tercih ediyorlar. Bu anlamda ciddi bir turist kitlesi yakaladığımız Belçika'ya çok önem veriyor ve pazar payımızı artırmaya çalışıyoruz. Geçen yaz Brüksel Kültür ve Turizm ataşeliğimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz " Turizm yazarları ve Basın Mensupları Turu" nun çok olumlu etkileri olacağına inanıyoruz. Şu anda Belçika'da yazılı ve Görsel medyada sürekli olarak Kuşadası'nın tanıtımı yapılıyor. Tanıtım hamlemize bu önemli katkıları için Brüksel Kültür ve Turizm Ataşemiz Sayın Kenzi Güzel Çulhaoğlu ve PR firması yetkilisi Sayın Michel Decat'a teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
(ZH-MB-İK)

04.02.2013 10:49:17 TSI

Editör: Wan Haber