Kuşadalı otelciler, Hollanda'dan sonra, Finlandiya'ya da tanıtım çıkartması yaptı.
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de başlayan uluslar arası turizm fuarında Kuşadası Otelciler Derneği(KODER) tarafından açtıkları stant ile Kuşadası'nın bölgesel tanıtımı yapıldı.
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki MANKA NORDİNC uluslar arası turizm fuarına katılan KODER tarafından açılan 60 metrekarelik stant yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Kuşadası'ndan çok sayıda turizmcinin yer aldığı tanıtım çalışmalarına standı ziyaret ederek, Finlandiya Büyükelçisi Hüseyin Selah Korutürk ve Finlandiya Tanıtım Müşaviri Ahmet Kaplan da destek verdi.
KODER Başkanı Tacettin Özden, Finlandiya'da ilk kez stant açıldığına dikkati çekerek, tanıtım çalışmalarının başarıya ulaştığını söyledi. Alternatif pazarlar üzerinde durduklarını kaydeden KODER Başkanı Tacettin Özden, "Her yıl büyüyen bir pazar olan Nordik pazarını, Kuşadası'na yönlendirmek çok önemli. Ayrıca alternatif pazarlar yaratmak da, Kuşadası'nda sezonun uzaması ve dolulukların artması için çok önemli. Özellikle yüksek sezonda az gelen, düşük sezonları tercih eden bu pazar, bu anlamda da çok cazip. Ayrıca sadece oteller değil, bölgenin değeri olan Zeytinyağı müzesi, Efes Kongre Merkezi ve Kusadasi Golf Resort'e de stant ayrılarak, tanıtımları yapıldı. Kuşadası'nın bütün değerleri ve zenginlikleri ile tanıtılması çok önemlidir. Talep destinasyona olursa, herkes fayda sağlar. Destinasyonun cazibesi ve bilinirliği çok önemlidir. Fin halkının ilgisi çok yoğun. Bu yıl Türkiye talebinde artış bekleniyor. Tanıtım çalışmalarımıza büyük destek veren Büyükelçimiz Sayın Hüseyin Selah Korutürk ile turizm müşavirimiz Sayın Ahmet Kaplan'a teşekkür ediyoruz" dedi.
(ZH-MB-İK)

19.01.2013 15:03:08 TSI

Editör: Wan Haber