Wan Haber Merkezi

Van’ın Sağlığını gündemine alan Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu; Hastanelerde ciddi manada sorun ve sıkıntıların olduğunu kaydederek, bunun da halkı önemli ölçüde mağdur ettiğini savundu.

Kurukcu, Van’da hastanelere şifa bulma gayesi ile giden insanlarımızın mevcut bu aksaklıklardan dolayı maalesef daha da hastalandıklarını ifade ederek sorunların bunlarla da sınırlı olmadığını Van’ın temel kanayan yaralarından biri olan Sağlıktaki temel sorunları şu şekilde sıralayarak yetkililerin bir an önce bu sorunlara çözüm bulmaları gerektiğini savundu.
Bölge hastanesinde 52 kadrolu doktor var; Ancak 12’si görev yapıyor.

CHP Van İl Başkanı Kurukcu; Bölge hastanesi acil servisinde 52 kadrolu doktorun görevli olarak göründüğünü ancak bunlardan yalnızca 12 tanesinin hastanede çalıştığını, kalan diğer doktorların ise ya özel, ya torpil, ya da başka yerlerde görevli olarak gösterildiklerinden hastanede bulunmadıklarını bununda hizmeti fazlasıyla aksattığını vurguladı.

Van’ın hiçbir hastanesinde çocuk nörolojisi bölümü yok.
1 Milyonun üzerinde nüfusu olan ve büyükşehir olmuş ilimizin hiçbir hastanesinde çocuk nörolojisi gibi önemli bir bölümün olmayışını büyük bir eksiklik olarak değerlendiren Kurukcu; Bu bölümün Van’a biran önce kazandırılması gerektiğinin altını çizerek belli başlı sorunları da şu şekilde sıraladı

Hastanelerde bitmeyen kuyruklar, asansör, temizlik sorunları ve diğer sorunlar insanları canından bezdiriyor…

1) Hastanelerde ciddi kuyruklar oluşuyor.

2) Randevular geç alınıyor

3) Hastaların beklentileri karşılanamıyor 

4) Temizlikte ciddi sorunlar var

5) Birçok bölümlerde doktor eksikliği var

Kurukcu; Yaklaşık bir aydır Sağlık İl Müdüründen randevu taleplerine cevap beklediklerini, bu sorunları sağlık il müdürüne bizzat iletmek istediklerini ancak kendilerinden yanıt alamadıkları için ilgili bu sorunları kamuoyunun gündemine taşıdıklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde noktaladı.

Kurukcu; Van’ın sorunlarının çözümü noktasında imkânlarımız doğrultusunda elimizden gelen her şeyi yapacağımızı her defasında belirttiğimiz gibi bir kez daha belirtmek istiyorum. Tek gayemiz, tek uğraşımız Van olduğu için tüm yetkililerin bu doğrultuda daha fazla duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum.

 

Editör: Wan Haber