Wan Haber Merkezi

Kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu ziyaretlerinin devam edeceğini söz konusu Van ve sorunları olduğunda gerekirse bedenlerini taşın altına koyabileceklerini söyledi. 

CHP Van İl Başkanlığınca Van TSO ya gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Takva; Özellikle doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olayların esnafı ciddi manada mağdur ettiğini bu anlamda CHP’ye büyük bir iş ve sorumluluk düştüğünü, CHP’den beklentilerinin yüksek olduğunu ve CHP Van İl Başkanlığının çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Konuşmalarında özellikle Vergi terkini hususunun altını çizen Takva, konu ile ilgili birçok defa girişimlerinin bulunduğunu, konuyu birçok kişiyle konuştuklarını ancak verimli bir sonucun elde edilemediğini kaydetti.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Erdal Toktamış; KOSGEB kredilerinden faydalanmak neredeyse imkânsız gibi!

Başkan Toktamış; KOSGEB kredilerinin veriliş biçimi ve krediden nasıl faydalanılabileceği konularına açıklık getirirken bu kredilerden faydalanmanın birçok zorluğu bünyesinde barındırdığını, istenilen evrakların yoğunluğu ve 2 kefil zorunluluğunun neredeyse krediden faydalanmayı imkânsız kıldığını vurguladı.

Kurukçu: Van’ın sorunlarını not alıyoruz…
Van’ın birçok alandaki sıkıntılarını ve çıkmazlarını not aldıklarını, bu sorunların çözümü noktasında büyük gayret içerisinde olduklarını, bunu yaparken de yalnız başına hareket etmeyeceklerini, Van’ın menfaatini düşünen tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

Hep birlikte adım atmalıyız ki Van eriyip gitmesin…
CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu tüm herkesin Van ortak paydasında buluşması gerektiğinin altını çizerek kişisel işlerimizi bir kenara bırakıp Van’ın dertleriyle dertlenmenin gerekliliğini vurguladı. Kurukçu sözlerini şöyle sonlandırdı; Artık hep Van’ın sorunları ile yatıp Van’ın sorunları ile kalkacağız!

 

Editör: Wan Haber