Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu işbirliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımıyla '25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı' yapıldı.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) Serdar Tuncer'in sunduğu programa; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol, Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu Sekreteri Yener Doğruer, Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, Fatih Kur'an Kursu mütevelli heyetinden Ahmet Zilan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın sunuculuğunu yapan ünlü şair ve yazar Serdar Tuncer, kurtuluş mücadelesini anlatan birbirinden güzel şiirleri seslendirerek yürekleri kabarttı. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı kısa bir filmle devam eden programda, şehitler için dualar okundu. Kur'an tilavetiyle anlam kazanan programda, kalpler de yumuşadı. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da anıldığı programda yazar ve edebiyatçı Yavuz Bahadıroğlu, Ersoy'un hayatından önemli kesitler anlattı. Gecenin sonunda da tüm şehitler ve Mehmet Akif Ersoy için dualar okundu.
91 yıl önce verilen onurlu mücadelenin takipçisi olacaklarını söyleyen Bakan Fatma Şahin, "Karayılan'ın ve Şehit Kamil'in değerli torunları, tarihimizle iftihar ediyoruz. Bu medeniyetin bu toprakların bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. 91 yıl önce verilen bu mücadelenin torunları olarak sonuna kadar takipçisi olacağız. Onlar o gün o mücadeleyi verdiler, bugün biz ekonomik savaşta dünyanın yeni düzeninde her noktada birinci olacağız" dedi.
Programın açılışında konuşan Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu Sekreteri Yener Doğruer ise, platform adına bilgi vererek, "Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Şubat 2011 tarihinde faaliyetlerine başladı. Gaziantep'te faaliyet gösteren onlarca dernek ve vakfın olduğu bu görevli kuruluşların, birbirlerini tanımaları ve kaynaşması neticesinde Gaziantep için çok faydalı gelişmelerin kanaatine varıldı. Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak amaçlarımız, ilimizde yaşanan eğitim sorununun çözülmesi, sosyal yardımlaşma tarafından yapılan çalışmaların daha sistemli ve düzenli bir şekilde hak sahiplerine ulaştırılması, sosyal sermayemiz olan insanların doğru bilgilendirilmesi konularını kurum ve kuruluşlarımızın gündemine getirmektir. 91. yılını kutladığımız gazi şehrimiz olan Gaziantep'in ve milli şairimiz Mehmet Aktif Ersoy'u anma programını ilgiyle izleyeceğinizi umuyor, Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra sahneye çıkan yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy'un yaşamını anlatan sunum yaptı.
Konuşma sonrası Bakan Fatma Şahin, programa destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Sosyal İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol'a, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Yener Doğruer'e plaket takdim etti.
Program, hafız Mehmet Bilir'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından şehitlere dualar edilerek son buldu.
(HD-SO-Y)

26.12.2012 11:35:20 TSI

Editör: Wan Haber