WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulanan Kurtuluş Parkı’nı baştan sona yenileyerek halkın hizmetine sundu. Özellikle parkın gece görüntüsü insanları mest ederken, Belediye Başkanı Bekir Kaya, parkın gece görüntüsünü twitter ve facebook hesapları üzerinden takipçileri ile paylaştı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık bir ay önce başlattığı ‘Kurtuluş Parkı Yenileme’ çalışmalarını tamamladı. Yıllardır atıl bir durumda bulunan Kurtuluş Parkı’nın iç-dış ve alanın tamamını yenilen belediye parkı ışıklandırarak ayrı bir güzellik verdi. Van’ın eski park alanlarından biri olan Kurtuluş parkında bulunan Anıt çevresi çiçeklerle süslenerek ayrı güzelliğe büründü.

Dinlenme alanlarında bulunan oturma bankların sayısını artıran Van Büyükşehir Belediyesi mevcut halde bulunan ağaçlandırmaya müdahale etmeden yeşil alanı neredeyse iki katına çıkardı. Fiziksel engelli yurttaşların parka giriş çıkış ve kullanımları düşünülerek yeniden yapılandırılan Kurtuluş Parkının içerisindeki tüm zeminleri kaldırılarak yerine yer döşemelerinde andezit döşeme ve taban tuğla kullandı. Yerden aydınlatmalı taş döşemeler yapan belediye, parkın içerisinde 4 adet kamelya ve 25 adet oturma bankları kurdu.

""

Daha önce anıtın çevresinde bulanan bitki havuzunu kaldıran belediye, yerine yuvarlak hatlı ve daha düşük kotta yeni bitki havuzu kurdu. Parkın içerisinde 3 erkek (1 engelli) ve 3 kadın (1 engelli) WC yapıldı. Parklarda bulunması gereken en önemli alanlardan biri olan çocuk oyun alanını da tasarlayan Van Büyükşehir Belediyesi, mevcut oyun alanına genişleterek, yeni 5 kuleli oyun gurubu hizmete sundu. Park içerisinde özel aydınlatma armatürleri kullanarak akşam saatlerinden gün aydınlanıncaya kadar parka ayrı bir güzellik kattı.

Ercan Oktayhan isimli yurttaş, belediyenin çalışmalarını çok beğendiklerini belirterek, Kurtuluş Parkı’nın yeni yüzünü çok beğendiklerini söyledi.

Murat Yoğurtçuoğlu ise, geçmişte parkın harabe bir şekilde olduğunu belirterek, belediyenin yaptığı bu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Yoğurtçuoğlu, “Her şeyi belediyeden beklememek lazım. Bu kadar emeğin bu kadar hizmetin karşılığında halkın da duyarlı olması lazım. Şuan oturduğumuz yerin arkası ekili bulunan çimlerin içinde çekirdek kabukları ile dolmuş bizim bu konuda belediyeye destek olmamız gerekiyor. Şehrin genelinde başlatılan belediye çalışmaları çok güzel ilerliyor” dedi.

Parkın tamamlanmasının hemen ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, parkın ilk fotoğrafını kendi twitter’i üzerinden paylaşarak, halka hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Editör: Wan Haber