AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Malatya programı kapsamında İnönü Üniversitesini de ziyaret ederek, burada düzenlenen açılış törenine katıldı.
Turgut Özal Tıp Merkezi Erişkin Psikiyatri Servisi, Çocuk Hematoloji Servisi ve Ayakta Kemoterapi Tedavi Ünitesi'nin açılış törenine Numan Kurtulmuş ile birlikte; Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, MESOB Başkanı Şevket Keskin ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.
Törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "İnönü Üniversitesi artık orta yaşın üzerinde bulunan, 38. yaşına giren, Türkiye'nin saygın üniversiteleri arasına giren bir eğitim kurumumuzdur. Yaklaşık 30 bin öğrencisi olan, 670 öğretim üyesi olan, 20 yabancı uyruklu öğretim üyesinin görev yaptığı, 300'ün üzerinde 38 ülkeden yabancı öğrencinin bulunduğu, özellikle sağlık alanında Türkiye'nin öne çıkan bir üniversitesi olduğunu özet olarak sizlere ifade etmek istiyorum" dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi'nin henüz 3 buçuk yıllık olmasına karşın, Türkiye'nin şu anda 6. büyük diş hekimliği fakültesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelik, "Hem Türkiyemizin, hem bölgemizin ve hem de içinde bulunduğumuz coğrafya insanına üst düzey sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Açacağımız Karaciğer Nakli Enstitüsü ile 160 yataklı bir üniteye daha sahip olacağız" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, "Üniversitede böyle bir güzel açılışta bulunmak benim için ayrıca bir onurdur. Büyük bir memnuniyet duydum. Zaman içinde Malatya'ya gelip gittiğimizde İnönü Üniversitesi'nin gelişmiş olduğunu görüyorduk. Ama bugün yeni bir vizyonla, hatta vizyonunu Türkiye'nin sınırlarının dışına çıkartarak, bölgeye de bu hizmetleri taşıma gayesini taşıyan üniversitemizin yeni adımlarla belli bir seviyeye gelmiş olduğunu görmek, fevkalade sevindiricidir" diye konuştu.
Siyasetin içinde olduğu süre içinde de üniversiteden kopmayarak üniversite hocalığını sürdürdüğünü anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi: "Son günlerde üniversiteler üzerinde bazı tartışmalar gündeme getiriliyor. Üniversiteler özgür düşüncenin çok rahat tartışılacağı mekanlardır. Bu üniversitelerde herkes kendi farklı görüşlerini, siyasi kanaatlerini, düşüncelerini, Türkiye'nin ileriye gitmesi, insanlığın daha da gelişmesi için projelerini, programlarını teklif eden görüşlerini ortaya koyar ve bu tartışmalar yapılır. Ancak bu tartışmalarda maksadımız bu ülkenin daha ileriye gitmesini hedeflemek olmalıdır. Yani maksadımız çok açık bir şekilde ifade edilmesini sağlamaktır. Ama aykırı fikirlerin de görevi, bu ülkenin daha ileri gitmesi için somut projeler ve somut fikirler üretebilmektir. Üniversiteler işte bu fikirlerin, projelerin, programların birleştiği, bütünleştiği ve kesiştiği ara kesittir. Aslında üniversiteler ne kadar güçlüyse, bir ülkenin yönetimi de o kadar güçlüdür. Üniversiteler ne kadar güçlü ve halkla diyalog halinde ise, bir ülkenin siyaseti de o kadar güçlüdür. Üniversiteler ne kadar özgür fikirleri bünyesinde barındırabiliyor ve tartıştırabiliyorsa, o ülkenin gençliği de o kadar güçlüdür."
Vali Vasip Şahin de, kaliteli hizmetler ile üniversitenin kazançlı olduğu kadar toplumun da o kadar kazançlı olduğunu belirterek, sağlık alt yapısı ile Malatya'ya bölgeden ve yurt dışından hastaların geldiğini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından; Turgut Özal Tıp Merkezi Erişkin Psikiyatri Servisi, Çocuk Hematoloji Servisi ve Ayakta Kemoterapi Tedavi Ünitesi'nin açılışları yapıldı.
Davetliler, üniteleri gezerek verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.
(BK-SO-Y)

05.01.2013 16:23:06 TSI

Editör: Wan Haber