Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il örgütleri, darbe girişiminden sonra güvenliğinden endişe edilen PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle alanlara çıkma kararı aldı. Etkinliklerin programı DBP il binasında düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 

Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Cebbar Leygara, Türkiye'nin kaotik bir ortamdan geçtiğini ve bu kaotik ortamdan çıkmak için hep beraber mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. DBP ve HDP olarak her türlü darbenin karşısında olduklarını dile getiren Leygara, darbeye karşı oldukları kadar OHAL'e de karşı olduklarını söyledi. Darbe sonrası OHAL'le muhalif kesimlerin sesinin kesilmek istendiğini vurgulayan Leygara, demokrasi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) askıya alındığı bir dönemi yaşadıklarını ifade etti. Böylesi dönemde demokrasi güçlerinin sokağa çıkması gerektiğini dile getiren Leygara, her alanda demokratik tepkilerini ortaya koyacaklarını ifade etti. 

Leygara, "Sayın Öcalan'la bir an bir görüşme yapılması gerekir. Öcalan'la yapılacak görüşmeden barış çıkacak. Bu ortamın sağlanması için mücadelemiz sürecek" diye konuştu. 

Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için bugünden itibaren 3 gün boyunca Koşuyolu Parkı'nda her gün saat 19.00'dan 23.00'a kadar oturma eylemi yapacaklarını aktaran DBP İl Eşbaşkan Vekili Abdullah Eflatun ise, yine 26 Temmuz 2016 Salı günü KJA öncülüğünde AZC Plaza önünden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) önüne yürüyüş düzenleneceğini belirtti. Eflatun, 27 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 17.00'da ise Koşuyolu Parkı'nda toplanıp DBP il binasına doğru bir yürüyüş düzenleyeceklerini duyurdu.

Eflatun, son olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılımıyla 31 Temmuz Pazar günü İstasyon Meydanı'nda "Darbeye hayır demokrasi hemen şimdi" sloganıyla miting düzenleyeceklerini söyledi. 

DİHA

Editör: Wan Haber