Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Sarıkaya köyüne inen aç kurtlar, 11 koyunu parçalayıp Küplüce'de bir keçiye zarar verdikten sonra ormanlık alanda kayboldu.
Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çulhalar köyünde Şerife Ertürk ve Kezban Kurtulmuş isimli kadını yaralayan, çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanı telef eden aç kurtların yine ortaya çıkması vatandaşları endişelendirdi. Aç kurtlar hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar düştüğü ilçeye bağlı Sarıkaya köyünde Mehmet Yağız'a ait sürüyü, köye 3 kilometre mesafedeki Derecik Ören mevkiinde kıstırdı. Sürüden ayırdıkları 11 koyunun 6'sını parçalayıp yiyen aç kurtlar, 5'ini de alıp ormanlık alanda kayıplara karıştı. Sürü sahibi Mehmet Yağız, aç kurtların saldırısından saklanarak kurtulabildi. Köye döndükten sonra yakınlarıyla birlikte kurtların kaçırdığı 5 koyunun peşine düşen Yağız, koyunlarını bulamadan geri döndü.
Öte yandan aynı gün Küplüce köyünde ortaya çıkan aç kurtlar, Raziye Aslan'a ait ağıla saldırdı. Ağıldan kaçırdıkları bir keçiyi yaralayan kurtlar, daha sonra vatandaşların ve çoban köpeklerinin müdahalesiyle keçiyi bırakıp ormanlık alanda kayboldu.
(MY-EFE-GS-Y)

11.01.2013 17:21:42 TSI

Editör: Wan Haber