Uşak’ta inşaat işçiliği yapan Eren Sömer (26) ve Ufuk Çelik’in (28), kentin en işlek caddelerinden biri olan İsmetpaşa Caddesi üzerinde Uşak Valiliği’nin hemen karşısında bulunan parkta iddialara göre aralarında Kürtçe konuşarak sohbet ettikleri için bıçaklı saldırıya uğradı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, ilk olarak parkta Kürtçe konuşarak sohbet ettikleri için özel güvenlik tarafından “Burada oturamazsınız” denilerek uyarıldı.

İki kişi oturmakta ısrar edince, gelen polisler tarafından kimlik kontrolü yapıldı. GBT’leri temiz çıkan işçiler kısa bir süre sonra parktan ayrılınca üç kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

İşçilerden Eren Sömer, boynundan, karnından ve göğsünden olmak üzere dört bıçak darbesi alırken, Çelik ise, sırtından ve karnından iki bıçak darbesi ile yaralandı.

Hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Çelik ve Sömer’in hayati tehlikeleri devam ediyor.

Saldırganlar serbest bırakıldı

Aileler bilgi almak amacıya gittiği Emniyet Müdürlüğü’nde, ilk olarak saldırganların alkolsüz oldukları bilgisi verilirken, ertesi gün ise, “İki taraf da alkollüydü. Saldırganları da tutukladık” denildi.

Ancak iki kişinin hayati tehlikesi devam etmesine rağmen saldırganlar denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı.

Sömer’in babası Zeki Sömer, bunun organizeli bir iş olduğunu belirterek, “Bunu saldırganların serbest bırakılmasından anlıyoruz. Güvenliğimizden endişe ettiğimiz için hastane dışına bile çıkamıyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber