Siirt'in Kurtalan İlçe Belediye Başkanı BDP'li Necat Yılmaz'ı taşıyan makam aracı, Batman'ın Beşiri ilçesinde bir otomobile çarptı, kazada 8 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre kaza, Beşiri'de bulunan bir petrol istasyonu yakınlarında meydana geldi. Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, 56 KC 421 plakalı makam aracı ile Diyarbakır'da devam eden KCK davasını takip ettikten sonra Kurtalan'a giderken, Batman'ın Beşiri ilçesinin hemen çıkışında benzin istasyonundan kontrolsüz çıkan 72 AR 584 plakalı otomobil ile çarpıştı. Trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 acil servis ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
BDP'li belediye başkanın karıştığı trafik kazası benzin istasyonunun güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntüde 72 AR 584 plakalı araç benzin istasyonuna geldikten kısa bir süre sonra Batman istikametine doğru hareket etmek isterken karayoluna kontrolsüz çıkıyor. Kontrolsüz çıkan araç, Kurtalan belediye başkanının içinde bulunduğu makam aracının çarpmasına sebep oluyor.
(MŞY-YRT-AŞ-Y)

08.02.2013 17:37:25 TSI

Editör: Wan Haber