Geçtiğimiz yıllarda Bakanlar Kurulu kararı ile Termal Turizm Koruma ve Geliştirme Merkezi ilan edilen Kurşunlu Kaplıcaları, Çamurhamamı ve Allahdiyen bölgeleri için Salihli Belediyesi tarafından hazırlatılan alt ölçekli imar planları, görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.
Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nda gündem maddesi olarak görüşülen 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı esas alınarak Salihli Kurşunlu Termal Turizm bölgesinin alt ölçekli imar planlarının hazırlanması hususu oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.

BAKANLIĞIN ONAYI GEREKİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebi üzerine Gediz Planlama Alt Bölgesi içerisinde yer alan 1/25000 ölçekli Kurşunlu Termal Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planını esas alarak Salihli Belediyesi tarafından hazırlatılan 1/500 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı İmar Komisyonu'nda görüşülmesinin ardından önümüzdeki meclis toplantılarında tekrar gündemine gelerek karara bağlanacak. İmar planlarının uygulanabilmesi için Meclis kararından sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da onayı gerekiyor.
Hazırlanan 1/500 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile Kurşunlu Termal Turizm Merkezi içerisinde yeni termal otel ve ya sosyal tesis yatırımlarına avantaj sağlayabilecek düzenlemelere gidilebileceği belirtiliyor. Kurşunlu Termal Turizm Merkezi üzerinde zincir oteller yeni yatırımlar için araştırmalarını sürdürürken Salihlili yatırımcıların 2 yeni termal otel inşaatları devam ediyor. 2012 yılında açılan Festiva Outlet AVM de Termal Turizm Merkezi üzerinde yer alıyor.
(ES-ERG-Y)

10.01.2013 14:22:01 TSI

Editör: Wan Haber