Geçtiğimiz yıllarda Bakanlar Kurulu kararı ile Termal Turizm Koruma ve Geliştirme Merkezi ilan edilen Kurşunlu Bölgesi için Salihli Belediyesi tarafından hazırlatılan alt ölçekli imar planları, Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi.
1/25000 ölçekli çevre düzeni planı esas alınarak hazırlatılan ve geçtiğimiz ay Belediye Meclisi'nde görüşülerek İmar Komisyonu'na havale edilen Salihli Kurşunlu Termal Turizm bölgesinin alt ölçekli imar planları, Şubat ayı toplantısında görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Salihli Belediyesi tarafından hazırlatılan 1/500 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da onayına sunulacak. Bakanlığın alt ölçekli imar planlarını onaylaması halinde Kurşunlu Bölgesi için parselasyon planları hazırlanacak.

PLAN İKİ ETAPTAN OLUŞUYOR
Kurşunlu Termal Turizm Koruma ve Geliştirme Merkezi alt ölçekli imar planlarında 1. etabı oluşturan ve E-96 Karayolu ile Kurşunlu Kaplıcaları arasında kalan alan günübirlik kullanıma ayrıldı. Bu alanda konaklama tesisi haricinde her türlü sosyal tesisler yapılabilecek. Planda 2. etabı oluşturan Belediye serası ve otel inşaatının bulunduğu Kurşunlu Kaplıcaları güneyi, Allahdiyen yolu üzeri turizm tesislerinin yapılabileceği kullanıma ayrıldı. Bu alanlarda konaklama tesisleri yapılabilecek. Planların iki etabında da kamu arazileri olduğu gibi vatandaş mülkiyetindeki alanlar da bulunuyor. Diğer taraftan Kurşunlu Termal Turizm Merkezi üzerinde zincir oteller yeni yatırımlar için araştırmalarını sürdürürken, Salihlili yatırımcıların 2 yeni termal otel inşaatları devam ediyor. 2012 yılında açılan Festiva Outlet AVM de Kurşunlu Termal Turizm Merkezi üzerinde yer alıyor.

YEŞİL DOKU KORUNACAK
Belediye Meclisi'nde kabul edilen Kurşunlu Termal Turizm Koruma ve Geliştirme Merkezi alt ölçekli imar planlarında bölgedeki mevcut yeşil dokunun korunması doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önerdiği yapılaşmadan bile daha az seviyede bir yapılaşma öngörüldü. Hazırlanan plan notlarında Kurşunlu bölgesinde yapılacak sosyal tesis, turizm ve konaklama alanlarında minimum 7 bin 500 metrekare arsa, yüzde 30 emsal ve maximum 12 metre yükseklik şartı aranacak. Yine Kurşunlu Bölgesi'ne sağlık tesisleri, termal oteller, kür tesisleri, restaurantlar, çay bahçeleri, cafeler, aquaparklar, eğlence tesisleri, kır bahçeleri ve benzeri sosyal tesisler yapılabilecek. Kurşunlu Bölgesinde yapılacak sosyal tesislerin bahçelerinde oluşturulacak havuz ve aqua benzeri yapılar emsal oranı dışında tutulacak ve kür tesisleri yapılması durumunda emsal oranına yüzde 10 ekleme yapılacak.
(ES-ERG-Y)

07.02.2013 13:45:43 TSI

Editör: Wan Haber