Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Zabıtası dışında emniyet hizmetleri sınıfı personele trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisi kapsamında düzenlenen kursta başarılı olan emniyet personeline sertifikaları verildi.
Sivas Emniyet Müdürlüğü Muzaffer Çetin Konferans Salonu'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, trafik polisinin olmadığı yerde resmi ve sivil ekiplerinde artık trafik polisi gibi görev yapacağını söyledi. Kızılay; "Biliyorsunuz trafik zabıtası dediğimiz bizim trafik cezalarını trafik düzenlemesini trafikle ile ilgili bütün koordinasyonu sağlayan bir birimimiz var. Bunun resmi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, bizim gibi orta boylu illerde Trafik Tescil Denetleme ve Destek Müdürlüğü adı altındadır. Bu şube müdürlüğümüz yoğun olması bazı illerde yetersiz kalması nedeniyle, bütün birimlerimize sokakta bulunan bütün birimlerimize, trafik polisinin bulunmadığı yerlerde ceza yazmak, trafiği düzenleme yetkisi verilmiş. Bu aslında kanunda da olup düzenlemeye muhtaç olan bir şeydi. Bu düzenlemeyi sağ olsun genel müdürlüğümüz zamanında ve yerinde yapmış, gerekli planlı ve çalışmaları bitirerek, bütün illerde 1 Ocak 2013'den itibaren uygulanmasına geçilecek" ifadelerini kullandı. 1 Ocak 2013'de devreye girecek olan düzenleme konusunda kendi bünyelerinde 193 personele kurs verdiklerini belirten Kızılay, kurs neticesinde trafik polisinin olmadığı yerlerde, trafik düzenlemesinin gerektiği yerlerde, ceza yazılması gerektiği yerler konusunda kursiyerlerin eğitim aldığını söyleyerek Sivas'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
Konuşmanın ardından kursa katılan emniyet personellerine Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve müdür yardımcıları tarafından sertifikaları verildi.
(BG-TB-SK)

25.12.2012 15:51:49 TSI

Editör: Wan Haber