İŞKUR İl Müdürlüğü, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile Kız Teknik Meslek Lisesi işbirliğinde istihdama yönelik açılan 'Makine Operatörlüğü ve Aşçı Yardımcılığı Kursu'nu başarıyla tamamlayan 60 kursiyere belgeleri Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün de katıldığı törende verildi.
Törende konuşan kursiyerler Seher Taş, Züleyha Kuş ve Ayşegül Sözen'in ardından kürsüye gelen Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, bugüne kadar düzenlenen 6 kursta toplam 190 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, "2 yılda 200 kişi demek bu. Bu direkt olarak iş dünyasına kattığımız umutsuz ev kadını iken mutlu ev kadını yaptığımız kişiler. Hedefimiz 500 kişiyi bu şekilde eğitimden geçirerek 500 ailenin geçimine katkı sağlamak" dedi.
İŞKUR İl Müdürü Mehmet Döktür, üretim ve istihdama dayalı her projeye sıcak baktıklarını ifade eti.
Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, 2010 yılında Fatsa'da 2010 yılı sonu itibariyle 9 bin 950 sigortalı çalışan varken, 2012 yılı 11. ayı itibariyle bu rakamın 11 bun 379'a yükseldiğini, yine aynı süre içerisinde faal çalışan iş yerleri sayısının da bin 693'den bin 775'e çıktığını açıkladı.
Törende son konuşmayı Ordu Valisi Orhan Düzgün yaptı. Yapılan çalışmaların meyvelerini görmekten mutlu olduklarını kaydeden Düzgün, "Ordu il genelinde İŞKUR aracılığıyla yapmış olduğumuz çalışmalarda 2012 yılında çalışmalara ben bir göz attığımda il genelinde toplam 273 kursun açıldığını görüyorum. 273 kursumuzda toplam 3 bin 400 kursiyerimiz bu kurslara devam etmişler ve bunlarında büyük bir kısmı bugün burada sizlerinde olduğu gibi kursları başarıyla tamamlamışlar. Ben bu kursların açılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra, kursa katkı sağlayanlar ile kursiyerlere belgeleri Vali Orhan Düzgün ve diğer yetkililer tarafından verildi.
(MY-SLH-Y)

03.01.2013 18:29:35 TSI

Editör: Wan Haber