Çanakkale'nin Çan ilçesindeki El Sanatları Atölyesi kursiyerleri Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'yu ziyaret etti.
Belediyenin El Sanatları Atölyesi hocası Yasemin Gürses ve bu yılki kursiyerlerden oluşan bir ekip Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Kursiyerler, Çan'da böyle bir kursun açılmasından dolayı Başkan Kuzu'ya teşekkür etti. Başkan Kuzu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Sanata ve de sanatçıya çok değer veriyor, sanatın insanlığın evrensel bir değeri olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu ilkemiz doğrultusunda da 2 yıl önce el sanatları atölyemizi hizmete sunduk. Atölyemiz bünyesinde çeşitli branşlarda kurslar yer alıyor. Bunlardan biri olan ebru ile Çan, ilk defa bu sanat ile tanıştı ve siz bayanlardan da oldukça rağbet gördü" dedi.
Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında, geçen seneki kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmalardan oluşan bir sergi düzenlendiğini kaydeden Başkan Kuzu, "Ben oradaki çalışmaları gördüğümde dedim ki, Çanlı hanımları gerçekten tebrik etmek gerek, sergide birbirinden güzel ve farklı branşlarda çok güzel ürünler vardı. Bu sene de yine sizlerin düzenleyecek olduğunuz sergide de çok güzel çalışmalar göreceğime eminim" şeklinde konuştu.
Hem sosyal aktivite anlamında vakitlerini geçirebildikleri hem de sanat alanında profesyonel olarak dersler alıp, eğlenerek öğrendikleri bir merkez oluşturdukları için Başkan Abdurrahman Kuzu'ya teşekkür eden kursiyerler, bu kursların devam etmesi gerekliliğine dikkati çekerek, memnuniyetlerini dile getirdi.
(GŞ-GD-YS)

29.01.2013 16:37:59 TSI

Editör: Wan Haber