Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) ve İŞKUR tarafından düzenlenen mantar yetiştiriciliği ile saç bakımı ve yapımı kursunu başarıyla tamamlayanlara belgeleri törenle verildi.
İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay,"İlçemizde İŞKUR destekli projeler kapsamında hasta refakatçi kursunun yanında mantar yetiştiriciliği, saç yapımı kursları açıldı. Bu kurslara 75 kursiyer katıldı. 73 kursiyerimiz başarılı oldu" diye konuştu.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat, "Ülkemizde en büyük sorunlardan biri işsizliktir. Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin ülkemizdeki en belirgin faturası işsizliktir. Bu sorunun çözümü için işbirliği yaparak istihdam sağlayıcı kurslar açtık. Bizler, istihdama yardımcı olabilmek amacıyla Korkuteli Halk Eğitim Merkezi işbirliği içinde ihtiyaç duyulan konularda meslek edindirme kursları açarak, bu sorunun çözümüne küçük de olsa katkı koymaya çalışıyoruz. Açtığımız kurslara katılanlar istihdam olanağı bulurken, ilçede ihtiyaç sahibi olanların da bundan büyük yarar görüyor. Bu kursa katılanların kendiişlerini bilinçli olacak şekilde eğitilerek kurslarımızı tamamladık" dedi.
İlçe Kaymakamı Erkan Karahan ise, Halk Eğitim merkezleri sayesinde birçok vatandaşın belge sahibi olmakla kalmadığını aynı zamanda meslek sahibi olduğunu da söyledi. Karahan, "Halk Eğitim Merkezlerimizin çalışmaları toplumumuzda önemli bir ihtiyacı gideriyor. Vatandaşlarımızın görmüş oldukları mantar yetiştiriciliği, saç yapımı ve bakımı kursları ile ÖSS, SBS gibi birçok kurslarda ilçemizin eğitimine de katkı sağlıyor" dedi.
Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi ve Türkiye İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan 39 kursiyere, protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.
(AD-SK-Y)

09.01.2013 17:27:06 TSI

Editör: Wan Haber