Malatya'da, bir kursa katılan kadınlara kanser testi yapıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM), Halk Eğitim Merkezi ve Işık Kadınlar Derneği işbirliğiyle KETEM'de 20 kadına kanser testi yapıldı.
KETEM sorumlu doktoru Serpil Kaya Karadağ, KETEM olarak geçen günlerde Taştepe Mahallesi'nde vatandaşlara yönelik eğitim yaptıklarını belirterek "Bugün o eğitime katılan bayanların muayene ve testleri yapılacak. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, KETEM, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yapılan tarama çerçevesinde meme filmleri çekilecek, rahim ağzı testleri yapılacak. 50 yaş üstü bayanların kalın bağırsak kanseri konusunda testleri yapılacaktır" dedi. Karadağ, bu tür testlerin rahim ağzı ve meme kanserini ortaya çıkarma bakımından önemli olduğunu söyledi.
Işık Kadınlar Derneği'nden Meryem Yüzer de, Işık Kadınlar Derneği olarak "kolumda altın bilezik var projesi" kapsamında dikiş ve mefruşat kursu açtıklarını belirterek şunları söyledi: "Kursumuza katılan 20 bayan, bugün KETEM'de taramadan geçirilecek." Meryem Yüzer, kadınların KETEM'e getirilmesini sağlayan Malatya Belediyesi'ne de teşekkür etti.
Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Müzeyyen Ekici ise, "Hedefimiz kursiyerleri her alanda eğitmektir. Bu amaçla kuruluşlarla işbirliğine giriyoruz. Kursiyerlerimizi bugün sağlık testinden geçireceğiz" dedi.
(NA-HO-Y)

15.01.2013 10:12:40 TSI

Editör: Wan Haber