7 Haziran 2015 Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala CHP kanadında yaşanan önemli bir gelişme gündeme bomba gibi düştü. Geçtiğimiz günlerde çeşitli kanatlardan CHP saflarına katılarak CHP'ye desteklerini açıklayan gruplardan sonra bir destek de son günlerin en çok konuşulan kanadından, Küresünnilerden geldi.

Yaşanan gelişme üzerine yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi 2.sıra Van Milletvekili Adayı Ali Gürbüz; "Yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyduklarını mensubu olduğu Küresınni milletinin kendilerine sahip çıkışını, doğal ve beklenen bir hamle olarak gördüklerini savundu. Gürbüz şöyle devam etti; Mensubu bulunduğum Küresınni milletinin bizlere destek açıklaması elbette beklediğimiz bir gelişmedir. Ama yine de bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Çünkü bir gerçek çok iyi anlaşılmıştır ki; O da şudur Cumhuriyet Halk Partisi Van'da dışlanan kabul edilmeyen önemli ailelere liste sıralamasında yer vererek onların varlığını kabul etmiş ve onları yüceltmiştir. Söz konusu bu tavırdan sonra halkımızda yüceliğini göstermiş ve adaylarının arkasında durmuşlardır. Ümit ediyorum ki bu hareket Van'ımız için bir kazanım olacaktır.

Vermiş oldukları karar yüceliktir... Bu yücelik zaferle sonuçlanacaktır.

Küresınni milletinin destek açıklaması şüphesiz ki başta beni ve tüm çalışma ekibimizi mutlu etmiştir. Çalışma azmimize azim katmış ve bizleri gayretlendirmiştir. Ben de bütün samimiyetimle şunu ifade edebilirim ki, Onurlu Küresınni milletinin bu anlamlı yüceliği zaferle sonuçlanacaktır. Bu zafer şüphesiz ki bize destek olan tüm Van halkınındır.

CHP yok sayılmış herkese kucağını açmıştır.

Yaklaşan seçimler öncesi ümit ediyorum ki diğer siyasi partilerin görmediği, benimsemediği tüm milletler Cumhuriyet Halk Partisinin kanatları altında buluşurlar. Çünkü ilk günden bu yana CHP her kese kapısını açmış ve onlara; Önemli olan sizlersiniz çünkü siyasetin kaynağı sizsiniz mesajını vermiştir...

CHP ve biz Van Milletvekilleri yalnızca bir şeye hizmet ederiz.

Allah izin verir, halkımızda bizleri meclise gönderirse bizim için bir tek şey önem kazanır. İnsanlık onuru! Biz ilk önce insanlarımızın onurlu bir şekilde hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceği bir yaşamın zeminini hazırlayacağız ve bunun teminatı olacağız. Hiç kimse endişe duymasın ki her bir birey helal rızkını kazanıp evine çoluk çocuğuna huzurlu ve mutlu bir şekilde gidecektir." ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber