Kastamonu'da esnaflar tarafından kıraathanede hindili yılbaşı kutlaması yapıldı.
Küre esnaflarından Otel Kıraathanesi ile Mıkçı'nın yerinde çifte pilavlı hindi şöleni gerçekleştirildi. Küre'de geleneksel hale gelen pilavlı indi şöleni bu yılda düzenlendi. Vatandaşlar, pilavlı hindi şölenine büyük ilgi gösterdi.
Kıraathane sahibi Ercan Özcan Öğüt, "Biz bu yıl yaptığımız pilavlı hindi şölenini geleneksel hale getirdik. 4 yıldan beri bu pilavlı hindi şölenini yapıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz pilavlı şöleni müşterilerimizi mutlu ediyor, biz de kendi çabamızda pilav hindi şölenini gerçekleştiriyoruz. 'Elveda 2012 Merhaba 2013' diyerek ikrama başlandı. Yeni yıla küreli vatandaşlarımızla beraber girdik. Gurbetten gelen küreli hemşerilerimizi ağırladık, birbirimizi hoşça tanıma fırsatı oldu, pilav ve indi ikramından ardından küreli vatandaşlar oturduklarını, bol bol sohbet ettiklerini belirterek küreli vatandaşların gurbetten gelen kürelilerin yeni yılın sağlıklı, mutlu, huzurlu geçirmelerini vurguladı" dedi.
Küre esnaflarından Mıkcı'nın yerinde ise, çifte pilav şöleni yaşanırken Küre'nin köylerinden gelen misafirlere de hindili pilav ikram edildi.
Reşat Aydın Dinler de, Küre'de yapılan hindili pilav etkinliğinin 3 yıldan bu tarafa gerçekleştirdiklerini söyledi. Dinler, Küreli vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, küreli vatandaşların yeni yılında sağlıklı, mutlu, huzurlu, 2013 yılında da bol kazanç getirmesini diledi.
(Vİ-SA-Y)

01.01.2013 14:49:37 TSI

Editör: Wan Haber