BDP İpekyolu eş başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser, seçim çalışmaları kapsamında sürdürdükleri mahalle toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor. Toplantı da konuşan BDP İpekyolu Eş Başkan Adayı Veysel Keser,” Hedefimiz Kürdistan’ın bütün belediyelerini almak. Kürdistan’ın bütün yerel yönetimlerine talibiz” dedi.
 

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte seçim temposunu en üste çıkaran BDP İpekyolu eş başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser, seçim çalışmaları kapsamında sürdürdükleri mahalle toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor. Gündüzleri büro açılışı, esnaf ziyaretleri sürdüren Bidav ile Keser akşamları ise mahallelerde yurttaşlarla bir araya geliyor. Cevdet Paşa ve Hafıziye mahallerinde düzenlenen toplantıya katılan Bidav ile Keser’e BDP İpekyolu Eş Başkanı Nesibe Akdağ’da eşlik etti. Bidav ile Keser Cevdet Paşa Mahallesi’nde yüzler kişinin katılımı ile halk toplantısı gerçekleştirdi.

 

‘Seçimde ki her başarı bize özgür bir gelecek aralayacak’

Toplantı da konuşan Bidav, Van halkının 30 Mart’ta ki zafere kilitlendiğini ifade ederek,” Biliyorsunuz biz seçim büroları açıyoruz her mahallemizde, ama bugün gördük ki aslında bizlerin her bir evi artık bir seçim bürosu olmuş. İşte bu inanç, bu irade bizleri zafere ulaştıracaktır. Bizler bu inançla çalışmaya devam edersek, başarı bizlerin olacaktır. Ben bugün buraya size siyaset yapmaya gelmedim. Hepiniz birer siyasetçi, hepiniz bizlerden daha çok gündeme hakim insanlarsınız. Yapacağımız tek şey, el ele omuz omuza öz yönetime yürümek. Bu seçimler bizim için varlık ya da yokluk hükmündedir. Her başarı bize özgür, özerk bir gelecek aralayacaktır” dedi.

 

‘AKP’nin belediyecilik anlayışı iflas etmiştir’

Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan dayı Veysel Keser, AKP’nin belediyecilik anlayışının rant ve talan üzerine kurulu olduğunu, AKP’nin belediyecilik anlayışının artık iflas ettiğini dile getiren Keser, 30 Mart seçimlerine de değinerek, yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Keser, ” Dün Kürtler 2 keçi güdemez diyorlardı. Kürtler bugün Ortadoğu ve dünya siyasetine şekil veriyor. Buyurun size en somut örneği Rojava. Kürt halkı baskı ve zulmü hiçbir vakit boyun eğmedi, eğmeyecekte. Hedefimiz Kürdistan’ın bütün belediyelerini almak. Kürdistan’ın bütün yerel yönetimlerine talibiz. Hedefimiz 98 olan belediye sayımızı bu defa 200 çıkarmak” dedi.

 

‘Allah’a şirk koşup Kürtleri yok sayıyorlar’

Son olarak konuşan Mela Mehmet Cemal Demir, Kuran-ı Kerim’den ayet ve surelerden örnekler verdi. Allah’ın bütün toplumları kabile kabile yarattığını belirten Demir,” Allah her topluluğa bir dil vermiştir. Ama bugün Allah’a şirk koşanlar halen tek devlet, tek millet, tek dil diyorlar. Sormak istiyorum onlara, siz nasıl oluyor da Allahu tealalın Kürt halkına bahş ettiği bir dili yasaklarsınız. İşte biz bu münafıklara karşı, Allah’a şirk koşanlara birlik olacağız, yekvücut olup onları bu topraklardan göndereceğiz. Gün birlik olma, gün zalimlere karşı direnme günüdür” dedi.

Editör: Wan Haber