Olay, saat 02:30 sularında İstasyon Mahallesi’ndeki Sabır-Der İl Başkanlığı’nın okuma salonu ve öğrenci yurdu olarak kullanılan binasında meydana geldi. Yüzleri maskeli 10-15 kişilik bir grup, üniversite ve lise öğrencilerinin kaldığı binaya mototof kokteyli ile saldırıda bulundu. Olayı duyan öğrenciler, itfaiye ve polise haber verirken, saldırganlar olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Bölgeye gelen polisler, geniş güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri bir saatlik çalışma sonucu yangını söndürdü. Üç katlı binanın okuma salonu ve ders için kullanılan yerde çıkan yangın, üst katlardaki öğrencilerin kaldığı yere sıçramadan söndürüldü.

Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der) Başkanı Faruk Tasan ve Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Van İl Başkanı Avukat Rasım Sayğın ile birlikte olay sonrası derneğe gelerek inceleme yaptı, öğrencilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

HÜDA-PAR Van İl Başkanı Avukat Rasım Sayğın, faillerin bir an önce bulunması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Şu an itibarı ile kimliğini tespit edemediğimiz kişiler tarafından Sabır-Der Van İl Başkanlığı’na molotoflu saldırı yapıldı. Saldırı sonrası HÜDA-PAR Van İl Başkanlığı olarak olay yerine gelip incelemelerde bulunduk. Söz konusu saldırı kabul edilemez bir saldırıdır. Son dönemlerde bize artan bir saldırı trafiği ile karşı karşıyayız. Yapılan bu saldırı nedeniyle binanın tamamı kullanılamaz bir hale geldi.” 

Sabır-Der Başkanı Faruk Tasan da, burasının İslami bir STK olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Burada Kur’an ve İslami dersler veriliyor. İstasyon Mahallesi’nde kurduğumuz bu hayır kurumunu Allah’ın izniyle onların yapmış olduğu bu saldırılarla sonlandıracağımızı sanmasınlar. Onların yapacağı her bir saldırı için artırım yapacağız. Her attıkları bir molotof için Allah’ın izniyle başka bir dernek kuracağız. Buraya 10 taneye yakın molotof attılar. Biz de Allah’ın izniyle 10 Sabır-Der şubesi kurmayı düşünüyoruz.” 

Editör: Wan Haber