İl Müftülüğü ile Diyanet Sen Uşak Şubesi'nin ortaklaşa organize ettiği ve Türkiye'nin yetiştirdiği ünlü hafızların katıldığı "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" izleyicileri mest etti.
Atatürk Spor Salonu'nda tertiplenen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programına Uşaklılar yoğun ilgi gösterdi. Geceye Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Müftüsü Fuat Altındaş, AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programında en büyük ilgiyi Uşaklı olan ve 2013 yılı Kur'an-ı Kerimi güzel okuma dünya birincisi olan Hafız Yaşar Çuhadar gördü. Program sonunda dünya birinciliği nedeniyle Vali Mehmet Ufuk Eren ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Çuhadar'a çeşitli hediyeler takdim ettiler.
İl Müftüsü Fuat Altındaş'ın açılış konuşması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, kasideler, çift ezan ve dualarla sona erdi. Altındaş, "Bugün ruhlara şifa, kelamların en güzeli Cenab-ı Hakk'ın ziyafetine katıldınız. Bugün burada ülkemizin yetiştirdiği güzide kurra hafızlarımızı dinleyeceğiz. Kuran'a gönül veren hemşerilerimiz bu programa akın etti" dedi.
Gecede Kurra Hafız Haseki Eğim Merkezi Emekli Eğitim Üyesi Ramazan Pakdil, 2013 Dünya Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birincisi İstanbul Osmanağa Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Yaşar Çuhadar, 2011 yılı Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dünya ikincisi Kurra Hafız Adem Bilir, 2010 yılı Kur'an-ı Kerimi güzel okuma Türkiye birincisi Musa Çoşkun ve Mevlidhan Aziz Hardal ile Duahan Hafız Lütfi taşçı görev aldı. Ünlü hafızlar tilavetleriyle binlerce izleyicinin gönlünü fethetti. Aziz Hardal'ın okuduğu kasideler de geceye katılanların coşkusunu iki katına çıkardı. Gecenin finalinde ise Aziz Hardal ile Adem Bilir çift ezan okuyarak Uşaklıları büyülediler.
(KY-Y)

21.02.2013 11:37:39 TSI

Editör: Wan Haber