Vansesi Gazetesi'nden Fazıl ERÜŞ'ün Haberine göre; 
Şehir içinde toplu taşımacılık yapan minibüs ve halk otobüsleri trafik kurallarını hiçe sayıyor.  Günün her saatinde araç trafiğinin yoğun olduğu Sıhke Caddesi, Boyalar Camii karşısında bulunan kavşakta trafik kurallarını ihlal ederek,  gelişi güzel durak yaparak yolcu indirip bindiren minibüs ve halk otobüsleri kazalara davetiye çıkartıyor. 

Maraş Caddesinden gelerek Sıhke Caddesine çıkmaya çalışan araç sürücüleri," Minibüs ve halk otobüsleri trafik kurallarını umursamıyor.  Kavşağı keyiflerine göre durak gibi kullanıyorlar. Trafik akışının yoğun olduğu kavşakta kaza mı meydana geliyor,  trafik mi sıkışıyor umurlarında değil. Minibüs ve halk otobüsleri sadece yolculardan alacakları bir kaç kuruş parayı düşünüyorlar. Toplu taşıma araçlarının sürücüleri neden kurallara uymazlar?  Bu durumdan son derece rahatsızız. Herhangi bir kaza yaşanmadan gerekli önlem alınmalıdır. Araçların yolcularını Boyalar Camii kavşağından 20-30 metre uzakta indirip bindirmelerini istiyoruz.  Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Ekiplerini de göreve davet ediyoruz. " dediler.

Kavşakta her gün onlarca tehlikeli trafik karmaşası ve  araç sürücüleri arasında yol isteme nedeniyle çıkan  tartışmalara tanık olduklarını belirten çevre sakinleri " Minibüs ve halk otobüslerinin kavşakta yolcu indirip bindirmeleri aslında yasak ve tehlikelidir. Ancak buna uyulmamaktadır. Sorun çözülmelidir. Öncelikle kavşağın uzağında belirlenecek uygun yerde durak yapılmalı ve sürücüler denetlenmelidir " diyerek uyarıda bulundular.

Editör: Wan Haber