Fethiye'ye bağlı Kumluova Belde Belediyesi tarafından beldede yapılan altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Yapılan altyapı çalışmaları kapsamında Beldede 60 Bin Metrekare renkli Kilit parke döşemesi yapıldı. Son olarak 4 kilometrelik sahil yolu da kilit parke ile döşenerek yenilenmiş oldu. Sahil yolunda yapılan parke döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Kumluova belediye başkanı Alim Karaca Beldede 60 Bin Metrekare kilit parke döşemesi yapıldığını parke döşeme çalışmaları içersinde Sahile inen yolunda beş metre genişletilerek parke döşendiğini belirtti. Başkan karaca Sahil yolunun yenilenmesi ile birlikte Kumluova sahiline gelen turist sayısını 10-15 Bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
Beldede yapılan altyapı çalışmaları ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Kumluova Belediye Başkanı Alim Karaca "Bizim Kumluova beldesinde plaja inen 4 kilometrelik bir sahil yolumuz var. Bizim parke döşediğimiz yol şuan itibari ile 10 kilometre. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın verdiği destek sonucunda Bakanlığımızdan 60 Bin metrekarelik kilit parke aldık. Bu parkenin tamamı bakanlığımız tarafında beldemize hibe edilmiştir. Biz bunu belediye olarak kendi imkânlarımız ile almış olsaydık 1 Milyon 500 Bin tl gibi bir maliyet olacaktı. Aldığımız bu 60 Bin Metrekarenin döşemesi bitti. son olarak ara yollarımız ve sahil yolumuzu döşeme çalışmasında da sona geldik. Bakanlığımızdan aldığımız bu desteğin dışında 6 Bin Metrekarede kendi imkânlarımız ile parke döşemesi yapıyoruz. Parke döşeme çalışmalarımız 4 aydan buyana devam ediyor ve bir ay sonra bu çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Beldemizdeki yolların yüzde 90'ını parke ile kapladık. Geri kalan yüzde onluk bölümü de bir ay içerisinde tamamlayıp Kumluova halkını çamurdan kurtarıp 2014 yılında görevimizi tamamlayacağız" dedi.
Sahil yolumuz 2013 yaz sezonuna hazır olacaktır diyen Kumluova Belediye Başkanı Alim Karaca "Burada 15 günlük bir işimiz kaldı. 15 gün sonra yolumuzu açacağız. Beldemizde bulunan ve Dünya Mirası listesinde yer alan Letoon Antik kentini yılda 20 Bin turist geliyor. Ama biz Letoon'a gelen bu turistleri sahil yolumuzun bozuk olmasından dolayı maalesef plaja çekemiyorduk. Sahil yolunu yenilememizin ardından Letoon'a gelen 20 bin turistin en azında 10-15 binini Kumluova sahiline çekmeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile hem plajımızı tanıtacağız hem de beldemizin ekonomisini canlandıracağız. Bunu sadece Letoon olarak düşünmemek gerekiyor. Çünkü Kalkan ve Kaştan gelen turistler Patara plajını kullanıyorlar. Ancak orasının da girişinin ve şezlonglarının ücretli olmasından dolayı bir sıkıntı var. Ama bizim plajımızda giriş ve şezlonglar tamamen ücretsizdir" diye konuştu.
(MY-MB-İK)

19.01.2013 10:02:43 TSI

Editör: Wan Haber