Manisa il merkezine 48 kilometre uzaklıkta bulunan ve resmi kayıtlara göre Saruhanlı ilçesine bağlı olan Kumkuyucak beldesi, hizmetlerin bir bölümünü Gölmarmara ilçesinden alıyor.
Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın, yaptığı açıklamada, kendilerini ''İki ilçeye bağlı belde'' olarak gördüklerini, ortaya çıkan durumun bazı sorunlara yol açtığını, ancak belde halkının bundan şikayetçi olmadığını belirtti. Yalçın, beldenin tapu, nüfus ve tarım alanındaki hizmetlerini Saruhanlı'dan posta, milli eğitim ve sağlık hizmetlerini Gölmarmara ilçesinden aldığını söyledi.
Saruhanlı'ya 28, Gölmarmara'ya 9 kilometre uzaklıkta bulunduklarını kaydeden Yalçın, şöyle konuştu: "Kumkuyucak, resmi kayıtlara göre Saruhanlı ilçesine bağlı. Ancak, Gölmarmara 1987 yılında ilçe olunca, Kumkuyucak'a 1 kilometre mesafede bulunan Tiyenli köyü Gölmarmara'ya bağlandı. Tiyenli köyü ile Kumkuyucak beldesinin ortak kullandığı ilköğretim okulu zorunlu olarak Gölmarmara'ya bağlandı. Böyle olunca Kumkuyucak beldesi de, dolaylı yönden eğitim alanında Gölmarmara'ya bağlanmış oldu."

REFERANDUM YAPILDI
Kumkuyucak'ın Gölmarmara'ya yakın olması göz önünde bulundurularak beldenin PTT ve sağlık hizmeti alımının da bu ilçeye bağlanmasına karar verildiğini anlatan Yalçın, şunları söyledi: ''Beldenin iki ilçeye bağlı olmasından dolayı vatandaşlar gittikleri kamu kurumlarında çeşitli sorunlarla karşılaştı. Kumkuyucaklılar için iki ilçenin kurumları arasında resmi yazışma sağlanamadı. Bir takım bürokratik engeller ortaya çıktı. 1992 yılında belde belediye başkanlığınca referandum düzenlendi. Saruhanlı'dan ayrılıp yakın olmasından dolayı tamamen Gölmarmara ilçesine bağlanılması için düzenlenen referandumda, sandıktan yüzde 80 'Hayır' oyu çıktı. Böylece Kumkuyucak beldesi iki ilçeye bağlı kalmaktan kurtulamadı.''
Yalçın, iki ilçeyle işlemlerin yürütülmesinin bürokratik sorunlara yol açtığını ancak belde halkının gelişmiş bir ilçe olan Saruhanlı'dan ayrılmak istemediğini, çok yakın olmasından dolayı Gölmarmara'dan da vazgeçemediğini dile getirdi.
(SD-HO-Y)

14.01.2013 12:54:58 TSI

Editör: Wan Haber