Gebze Belediyesi tarafından Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi sahnesinde sergilenen 'Kumandan Medine Müdafii Fahrettin Paşa' isimli tiyatro oyunu Gebzelilerden tam not aldı. Senaryosunu Yusuf Akçay'ın yazdığı, yönetmenliğini Kenan Korkmaz'ın üstlendiği tiyatro oyununda; Medine savunmasının eşsiz kumandanı Fahrettin Paşa'nın, Mondros Mütarekesi'nden 72 gün sonra dahi bırakmadığı Medine'yi müdafaasının destansı kahramanlığı ustaca anlatıldı.
Hazırlık çalışmaları 3 yıl süren oyunun konusu şöyle: "Birinci Dünya Savaşı'nda sayısız cephede mücadele veren Osmanlı'nın bu topraklardan çekilişi, çok sayıda hüzünlü hatırayı barındırmaktadır. Bunlardan biri de Hicaz cephesinde mücadele veren Fahrettin Paşa'nın Medine müdafaasıdır. Medine'yi savunmak için görevlendirilen Fahrettin Paşa'nın bu hengame içerisinde şehri teslim etmemek için gösterdiği büyük gayret, sadece bir kumandanın değil, sıradan bir insanın bile tahammül etmekte zorlanacağı sonuçlar doğurmuştur. Dünya ile irtibatı kesilen bir ordunun kızgın kumlarda verdiği mücadele, sadece düşmana karşı değil, aynı zamanda açlığa, susuzluğa ve amansız sıcağa karşı verilmiş bir mücadeledir.
Salonu dolduran Gebzelilere hitaben kısa bir konuşma yapan, etkinliğin ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze'de sosyal-kültürel etkinliklerin sayısının hızla arttığına işaret etti. Gebzelilerin etkinliklere artan ilgisi ve katılımının kendilerini sevindirdiğini dile getiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bahar ve yaz aylarında hayata geçirilecek çok çeşitli sosyal-kültürel etkinliklerde 7'den 70'e Gebzelileri buluşturmayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.
(MA-MA)

07.02.2013 13:55:14 TSI

Editör: Wan Haber