Konya'nın Kulu ilçesinde çobanların otlattığı koyunların ekili alanlara zarar vermesi üzerine çiftçiler, Kaymakam Ayhan Işık'tan yardım talebinde bulundu.
Kulu merkez belde ve köylerinde çobanların otlattığı koyunların ekili alanlara zarar vermesi üzerine 26 çiftçi, Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri Hacı Alıcı, Mustafa Tuncay ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ömer Atak ile birlikte Kaymakam Ayhan Işık'ı ziyaret etti. Hayvan otlatan çobanlar ve hayvan sahiplerinin uyarılması ve gereken ikazların yapılması konusundaki taleplerini Kaymakam Işık'a ileten çiftçiler, koyun sürülerinin yağmur, çamur demeden ekili alanlarında suçüstü yakalanmalarına rağmen otlatıldığını ifade etti. Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Ömer Atak ve tarla sahipleri, çobanların tehditlerine maruz kaldıklarını belirterek Kaymakam Işık'tan bu konuda hakkında yardım istedi.
Kaymakam Ayhan Işık ise, konu ile ilgili olarak ekili alanlarda koyun otlatan sürü sahipleri ve çobanların belirlenerek yapılan tutanaklarla birlikte yasal yollarda şikayette bulunmalarını, ekili alanlara zarar verenler hakkında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte girişimlerde bulunulmasını istedi. Kaymakam Işık, konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirdi.
(ÖK-AH-Y)

04.01.2013 16:52:10 TSI

Editör: Wan Haber