Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından 2009 yılında planlanıp çizilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderilen "Kızılinler Termal Turizm" projesine onay geldi.
2009 yılında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde planlanan ve çizimleri tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilen Kızılinler projesine bakanlık tarafından onay verildi. Bunun üzerine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'da konu ile ilgili açıklamalar yapmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Projenin tüm aşamalarının slayt gösterisi ile gazetecilere tanıtılmasının ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da açıklamalarda bulundu. Bakanlık ile işbirliği yapılmasının önemine değinen Ataç, "Yaklaşık 2,5 yıldır üzerinde çalışıyorduk. Bu özenle hazırlanmış projeyi sizlerle paylaşmak istedik. Termal turizmin bir kente ve ülkeye olan katkısı tartışılmaz boyutta. Kültür ve Turizm Bakanlığının Frigya Termal Alanı olarak belirlediği ve Eskişehir'in de içinde bulunduğu alanda Avrupa standartlarında önemli bir projeyi sizlere sunuyoruz. Kızılinler Termal Turizm Merkezi Projesi Avrupa standartlarında gerek kentimize gerekse ülkemize büyük katma değerler sağlayacaktır. Bu işin ana sahibi elbette Kültür ve Turizm Bakanlığı. Burada biz projeyi hazırlayarak Bakanlık ile birlikte ortak akıl işbirliği yaparak bu projenin hayata geçmesini istiyoruz" dedi.
KIZILİNLER PROJESİ NEDİR
Termal Turizm Kentleri Projesi kapsamındaki Frigya Bölgesi içinde kalan ve Eskişehir'e 11 km uzaklıktaki Kızılinler'de, bu projeyle ana tema olarak 'termal turizmin geliştirilmesi' ile golf, doğa turizmi, su sporları vb. alternatif turizm türlerinin bütünleşmesi ve yakın çevredeki diğer kültürel ve doğal değerlerle de ilişkilendirilmesi ile termal destinasyon haline getirilmesi amaçlanıyor. Planlama alanında turizm tesis alanlarının toplamı 42 ha ile 1438 ha olan planlama alanının %2'sini oluşturmakta. Sağlık ve turizm tesis alanları 191 ha ile % 13'lük kısmını, kür parkları ise 283 ha ile 'luk kısmını oluşturmakta. Eskişehir Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nde özel yatırımcıya ayrılan toplam 2500 yatak kapasiteli termal turizm tesis alanı, toplam 4 bin yatak kapasiteli sağlık ve turizm tesis alanı bulunması öngörülmekte. Ayrıca ileri yaşam merkezi kapsamında toplam 6 bin yatak kapasiteli sağlık ve turizm tesis alanı ile kür parkı alanının olması öngörülmekte ve 1. Etap toplam yatak kapasitesi 12 bin 500 olarak tasarlanmakta. Kızılinler'e ulaşımda, Porsuk'un değerlendirilmesi ve bu bölgeye Esbot ile de yolculuk yapılması planlanıyor.
(FS)

08.01.2013 16:52:48 TSI

Editör: Wan Haber