Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çetin, Antalya Kızılay Şube Başkanı Dr. Cengiz Nizam, Aksu Kızılay Şube Başkanı Mehmet Karaöz, Konyaaltı Kızılay Şube Başkanı Bahri Sarı Antalya Kan Bağışı Merkezi'ni ziyaret ettiler.
Yapılan ziyarette, Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Haluk Uyanık ve Antalya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Tolga Temel tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. 2008 yılında tek sabit merkez ve ortalama iki gezici ekiple yürütülen çalışmaların bugün Alanya Kan Alma Birimi'nin 2011 yılında açılması 6 sabit merkez ve günlük ortalama 4 mobil ekip sayısına ulaştığı ve Antalya'da; hızlı nüfus artışı, Talasemili hastaların çokluğu, organ nakil merkezleri ve turizm endeksli özel hastanelerin çok olması nedeniyle artan kan ihtiyacının karşılanmaya çalışıldığı anlatıldı.
Projelerin de konuşulduğu ziyarette özellikle bölgenin iklim ve coğrafi koşulları nedeni ile gezici ekip çalışmaları için ihtiyacı olan kan alma otobüsü projesi, gönüllü çalışmaları ve kurumsal çalışmalar da yaşanan sorunlarda paylaşıldı.
Antalya da İl Sağlık Müdürlüğü ve Başhekimlik yaptığını ifade eden Dr. Abdurrahman Arıcı ise konunun hassasiyetini ve Antalya açısından önemini bildiğini ifade ederek yapılan başarılı çalışmalar için teşekkür etti. İhtiyaçların giderilmesi için destek sözü veren Arıcı ile Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çetin, Aksu Kızılay Şube Başkanı Mehmet Karaöz, Konyaaltı Kızılay Şube Başkanı Bahri Sarı kan bağışında bulundular.
(SK-Y)

18.12.2012 12:40:11 TSI

Editör: Wan Haber