Yerel yönetimler içerisinde en uzun süreli kültür ve tarih araştırmalarını kapsayan dergi konumundaki Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisinin 16. Sayısı önümüzdeki günlerde dağıtılacak. Halen basım aşamasında olan dergi, yine birbirinden farklı konuları ile okuyuculara Nevşehir'in kültürel zenginliklerini tanıtmayı sürdürecek.
Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisinin imtiyaz sahipliğini de yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in önsüzü ile başlayan derginin 16. sayısında, birbirinden ilginç konulara yer veriliyor.
10 kişilik bilim adamından oluşan danışma ve hakem kurulunun denetiminde 4 kişilik yayın kurulu ile yayına hazırlanan Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi'nin 16. sayısında, Doçent Doktor Okşan Başoğlu '2012 yılı Nevşehir ili miyosen dönem fosil yatakları yüzey araştırmaları, Dr. A.Tuncer Gürbüz 'Nevşehir'in Türk Savaşlar Tarihindeki yeri ve savaşlarda başarı göstermiş olan Nevşehirliler', Emekli eğitimci, araştırmacı-yazar Mustafa Kaya 'Kapadokya mimarisinde kullanılmış simgeler', 'Yaşayan değerlerimiz; Şefik Akman, ve 'Bir kitabe; Karamanlıca bir çeşme yazıtı',Araştırmacı Ali Akuzun 'Ürgüp'de mahalle çeşmeleri', Prof. Dr. Emrullah Güney ' Nevşehir ili Toponomisi' ve 'İki şehit ağıdı',emekli eğitimci araştırmacı-yazar Mustafa Dinleyen, 'Özkonak Yavuz Sultan Selim köprüsü',Araştırmacı-yazar Bahadır Dedeoğlu, 'Nohutun hikayesi', Ahmet Kutlar 'Mahsen hanım efsanesi',Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dilaver 'Muallim Süleyman Rüşdü Efendi', Yardımcı Doçent Doktor Zafer Yeşilöz, 'Nevşehir yer adları' ve Fatih Kürk'de 'Yayınlarla Kapadokya' konulu makalelerini okuyuculara aktarıyorlar.
(MÖZ-ZB-Y)

04.02.2013 12:02:53 TSI

Editör: Wan Haber