Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) öğrencileri, AKM'de bir sergi açtı. 40 öğrencinin 60 adet eserini sergilediği Filografi Sergisi'nin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu katıldı. Açılışı yapan Başkan Zeki Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, SAMEK öğreticilerini ve öğrencileri tebrik etti.
Başkan Toçoğlu, "Unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı SAMEK bünyesinde canlandıran hocalarımızı ve arkadaşlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Filografi'de kazanılan başarı hepimizi çok mutlu etti. SAMEK, sanata her anlamda katkı sağlarken, hemşerilerimize meslek edindirmenin yanında sosyal yaşamını da zenginleştirmek adına önemli görevleri yerine getirmektedir. Başarılarından dolayı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'ndaki tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah çok yakın bir zamanda sergilerimizi çok daha güzel mekânlarda açacağız. Ofis Sanat Merkezi ve Kentpark'ta inşa edilen Sanat Galerisi çok yakında hizmete girecek. Kültüre ve sanata olan yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Beraberindekilerle daha sonra sergiyi gezen Başkan Toçoğlu eserleri tek tek inceledi. Filografi Sergisi, 21 Şubat Perşembe gününe kadar sanatseverleri bekliyor.
(SC-İÇ)

15.02.2013 15:48:45 TSI

Editör: Wan Haber