Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kültür Sanat Günleri hafta sonunda yine birbirinden önemli etkinliklere evsahipliği yapacak. Hafta sonunda İzmit'te ve Gebze'de etkinlikler düzenlenecek.
İzmit'teki etkinlikler Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nin Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde ve SDKM'de, Gebze'deki programlar ise Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Hafta sonundaki etkinlikler ve merkezleri ise şöyle:
Neyzen Dr. Erdoğan Akkanat'ın 10.30'daki ücretsiz ney dersleri bu Cumartesi günü de devam edecek. Derslerin ardından Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu 13.00-16.00 arasında çalışma yapacak. Dr. Ali Vasfi Kurt'un önderliğindeki Divan-ı Hikmet Okumaları da 14.00'de gerçekleştirilecek.
Akademi'de yarın ayrıca edebiyat dünyamızın kilometre taşlarından olan ve genç yaşta vefat eden Sabahattin Ali'nin hayatı ve eserleri incelenecek. Sabahattin Ali, Necip Fazıl Kurt'un akıcı anlatımıyla okurlarla buluşacak. Söyleşi 17.00'de başlayacak.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Pazar günü Türk Sanat Müziği Konseri düzenlenecek. Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği ile ortaklaşa düzenlenecek olan konserde değerli bestekarlar Hacı Arif Bey ve Alaeddin Yavaşça'nın unutulmaz eserleri seslendirilecek. Konser 20.00'de başlayacak.
Kültür Sanat Etkinliklerinin önemli merkezlerinden biri olan Gebze'de ise hafta sonunda tiyatro keyfi yaşanacak. Şehir Tiyatroları'nın "Dişi Horoz" adlı oyunu Pazar günü 18.00'de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde perde açacak.
(MA-MA)

14.12.2012 15:54:57 TSI

Editör: Wan Haber