Kula'da İŞKUR, KOSGEP ve Belediye ortaklığında açılan Girişimcilik Kursu'na katılan 25 kişinin sertifikaları, Belediye Başkanı Selim Aşkın tarafından hak sahiplerine verildi.
İş kurmak isteyen 25 girişimciye toplam 80 saatlik "Girişimcilik" eğitimi verildi. 18 yaş ve üzeri Girişimcilik Kursuna katılan 25 kursiyer, 30 bin liralık KOSGEP hibesinden yararlanma hakkı kazandı.
Belediye Başkanı Selim Aşkın, sertifikaların verilmesi nedeniyle yaptığı konuşmada, "İŞKUR ve KOSGEP ile ortaklaşa düzenlediğimiz kurslara başvuru yapıp, mülakatları kazanan vatandaşlarımızı iş sahibi yapmaktan gurur duyuyoruz. Esnafımızın ve halkımızın yararına olacak her türlü çalışmaya öncülük ettik. Bu girişimcilik kursumuzla 25 kişiyi daha iş sahibi yapmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.
Açılan girişimcilik kurslarına en çok bayanların ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Aşkın, kadınların yaratıcı fikirlerle daha farklı ve özgün yeni iş yerleri ile Kula'da istihdamın önünü açacaklarına inandığını belirtti. KOSGEP ile ortaklaşa toplam 6 kursun açıldığını belirten Aşkın, KOSGEP girişimcilik kursundan bugüne kadar 170 kişinin mezun olduğunu, bununla birlikte 29 kişinin de bu kurslar sayesinde iş yeri açtığını belirtti, bu sertifikaların sahiplerine hayırlı olmasını diledi.
(HY-ERG-Y)

29.01.2013 16:27:52 TSI

Editör: Wan Haber