Kula Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği, Kula Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen "Hayatıma Yön Veriyorum" gençlik projesi kapsamında, ilçedeki tüm 9. sınıf öğrencilerine yönelik Eğitim Semineri düzenlendi.
Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen eğitim seminerinde, meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda Doç. Dr. Fatih Demir ile psikolojik danışman ve rehber Öğretmen Pınar Özışık tarafından bilgilendirme yapıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Mili Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, "Kendisine bir hedef koyan bu hedefine ulaşmak için hayatına yön veren, kararlı bir şekilde yürüyen insanlar kendi istedikleri yere gelirler.Başarının anahtarı ise çalışmaktır.Çalışan her zaman kendine zirvede bir yer bulur.Gelecek hakkında düşünmezseniz asla bir geleceğiniz olmaz" dedi
Meslek seçerken nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda öğrencilere eğitim veren Doç. Dr. Demir de, "Başarı ve mutluluk, insanın yapacağı doğru tercihlerde gizlidir. Bireyin doğru tercih yapabilmesinin şartı ise kendini, çevresini ve yaşam koşullarını çok iyi tanıyan, değerlendiren ve ulaşmak istediği hedefleri,hayalleri olan bir kişi olmasıdır. Kişi kendi yaşam sorumluluğunu ne kadar erken sahiplenir ise, hayatta o nispette başarılı olacak ve mesafe alacaktır" diye konuştu.
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Belediye proje birimi tarafından hazırlanan "Hayatıma Yön veriyorum" projesinin ilçede eğitim gören öğrenciler için büyük bir önem taşıdığını söyledi ve şöyle devam etti: "Ülkemizde meslek seçimi daima öğrencilerimizin yetenek ve ilgileri doğrultusunda yapılmamakta, rastlantılar, işsizlik, aile baskısı, çevre koşulları ve ekonomik olanaksızlıklar, bireyin meslek seçimini etkilemektedir. Gerçekleştirdiğimiz eğitim semineri ile bu durumları minimum düzeye indirerek öğrencilerimizin gelecekteki mesleklerine kendilerinin karar vermelerini sağlamayı hedefledik. Umarım konferansa katılan gençlerimiz ideallerindeki meslekleri belirler ve başarılı bir kariyere sahip olurlar."
Semineri Kula Jandarma Bölük komutanı Kıdemli Üsteğmen Erkan Enginar, İlçe Milli eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Vergi Dairesi Müdürü Ali Kurtuluş, öğretmen ve öğrenciler izledi.
(HY-ERG-Y)

09.01.2013 16:44:14 TSI

Editör: Wan Haber