Kula ilçesinde ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 8 bin 428 öğrenci karne alarak 15 günlük yarı yıl tatiline girdi.
Sabah okullarına giden öğrenciler, saat 11.00'de düzenlenen törenin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Bazı öğrenciler takdir ve teşekkür belgeleriyle birlikte karnelerini alırken, bazı öğrenciler de karnelerindeki zayıf notlar sebebiyle göz yaşlarını tutamadı. İlk defa karne alacak çocukların aileleri ise bir başka heyecan yaşadı, çocuklarını yalnız bırakmadı.
Kula Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, ilçe genelinde 8 bin 428 öğrencinin karne alarak 15 günlük yarı yıl tatiline girdiğini belirterek, "32 ilköğretim okulu ve 7 lisede 510 öğretmenimiz, 8 bin 428 öğrencimize eğitim ve öğretim verdiler. Bugünden itibaren de 15 günlük yarı yıl tatiline giriyorlar. Buradan velilerimize seslenmek istiyorum; karnelerinde kırık notu olan çocuklarını başka öğrencilerle kıyaslayarak tepki göstermesinler. İkinci dönemde bu notlar düzeltilebilir. 15 günlük tatilde bu kırık olan notları nasıl düzeltebilirler onun değerlendirmesini yapsınlar. Zayıf notu olan çocuklarına bağırıp onları hor görmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bu gibi davranışlar çocukları psikolojik açıdan olumsuz yönde etkiler. Velilerimiz çocukları ile çok yakından ilgilenmeli ve onlara moral vermeliler" dedi.
İlk ve orta dereceli okullarda ikinci dönemin 11 Şubat Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.
(HY-ERG-Y)

25.01.2013 13:25:10 TSI

Editör: Wan Haber