Vedat Dalokay döneminde yapıldıktan sonra sonra ilk kez genel bakıma alınarak aslına uygun yenilenen Ankara'nın gözde mekanlarından Kuğulupark, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 14 saat sürecek bir şenlikle yeniden açılıyor.
Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 1. Derecede Doğal Sit Alanı ilan ettiği Kuğulupark'ı aslına uygun olarak altyapısından ışıklandırmasına tepeden tırnağa yenileyip kaybolmuş pek çok noktasını yeniden ortaya çıkaran Çankaya Belediyesi, Park'ın değerine uygun bir açılış şenliği ile Başkentlilerin hizmetine sunacak.
Parkın son halini görmek ve hazırlıklar hakkında bilgi almak üzere Kuğulupark'a gelen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, parkta oluşturulan 'Kuğulupark Hatırası' köşesinde yapım çalışmalarına emeği geçenlerle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tanık, 40 yıl sonra yenilenen Kuğulupark'ta unutulmaz bir sevgililer günü yaşamak isteyen tüm Ankaralıları anılarını yeniden canlandırmak üzere açılışa davet etti.
Sokak sanatçılarının ve ressamların performansıyla saat 10.00'da başlayacak şenlikte, Çankaya Belediyesi Eşi Danslar Topluluğu gösterisi, Bin Çocuk Korosu konseri, perküsyon grubu dinletisi, Dj performansları, dans, eski 45'likler yer alacak.
V-Day Hareketi'nin tüm dünyada başlattığı, "One Billion Rising/Bir Milyar Ayaklanıyor" kampanyası dahilinde, 14 Şubat'ta dans edecek kadınların Ankara'daki buluşma adresi de Kuğulupark olacak. Çankaya Belediyesi, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek üzere başlatılan "Bir milyar ayaklanıyor. Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir" kampanyasına destek için, "Haydi Kadınlar Dansa, Kuğulu'ya" diyor.
Saat 11.30'da basın tanıtımı gerçekleştirilecek olan Kuğuluparkta saat 12.00'de gazeteci Çiğdem Toker'in yıllar önce Kuğulupark için yazıp bestelediği şarkının ilk canlı oerformansı ve video klibin tanıtımı ise günün sürprizlerinden biri olacak.
Kuğulupark'ta günün ilk saatlerinde başlayacak şenlikte bir sürpriz de 18.30'de sahne alacak olan Mehmet Erdem konseri olacak. Mehmet Erdem şarkılarını Kuğulupark aşıkları için seslendirecek.
(BK-YHY-Y)

13.02.2013 15:04:08 TSI

Editör: Wan Haber