"Kudüs Şairi" olarak da tanınan Memur-Sen'in kurucu genel başkanı şair ve yazar Mehmet Akif İnan, ölüm yıldönümü olan 6 Ocak tarihinde, Şanlıurfa Belediyesi'nin düzenleyeceği etkinliklerle anılacak.
Ölümünün 13. yıldönümü dolayısıyla Mehmet Akif İnan için Harran Kapı'daki aile mezarlığında başlayacak olan etkinlikte, katılımcılar tarafından şair-yazar Akif İnan'ın kişiliği, edebi yönü ve çalışmaları hakkında konuşmalar yapılacak. Mezarı başındaki programın ardından aynı gün saat 19.30'da, belediye konferans ve nikah salonunda şiir dinletisi ve panelle devam edecek olan Akif İnan'ı anma programına; Mehmet Emin Taban, İbrahim Çetiner, Mustafa Kanıkara, Zübeyir Zorlu, Remzi Kara ve Kadir Yeşil de katılacak. Akif İnan için Hüseyin Akpınar'ın okuyacağı mevlide, Şanlıurfa'daki protokol üyeleri ve İnan'ın kardeşi Ahmet İnan, yazarlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılması bekleniyor.
Mescid-i Aksa şiirleri dolayısıyla "Kudüs Şairi" olarak da anılan Mehmet Akif İnan, 2000 yılında memleketi Şanlıurfa'da vefat etmişti.
(MUD-SO-Y)

05.01.2013 17:24:41 TSI

Editör: Wan Haber