Kırıkkale Üniversitesi'nde (KÜ) "Uzaktan eğitime yönelik içerik geliştirme eğitimi ve danışmanlığı projesi başlatıldı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı çerçevesinde desteklenen 'Uzaktan Eğitime Yönelik İçerik Geliştirme Eğitimi ve Danışmanlığı Projesi' kapsamında başlayan eğitimler KÜ Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (KUZEM) hayata geçirildi.
Projesinin başlamasıyla ilgili olarak KÜ'de bir program düzenlendi. Düzenlenen programa KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Kocamış, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik, Ahiler Kalkınma Ajansı Uzmanları ve Öğretim elemanları katıldı.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız yaptığı açılış konuşmasında, uzaktan öğretimin geleceğin etkin öğretim modellerinden biri olduğunu söyledi. Üniversitenin halihazırda 3 programda uzaktan öğretim ile eğitim uygulandığını kaydeden Rektör Yıldız, Üniversitenin bilişim alanında çok sayıda biriminin bulunması sebebiyle bilişim alanında edinilen yüksek seviyede bilgi birikimi ile bilişim teknolojilerine dayalı uzaktan öğretim ile yürütülecek yeni programların açılmasının gerekli olduğunu ve uzaktan öğretimde farkındalık oluşturulabilmesi amacıyla yapılmış olan bu programın önemli olduğunu belirtti.
KUZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Lüy ise 2009 yılında kurulan KUZEM, bilgi ve teknoloji altyapısını en son teknoloji ile donatılmış stüdyoları ile tamamlayarak, 3 Önlisans programının eğitimini uzaktan eğitim ile verilmesini sağladıklarını ve diğer örgün öğretim bölüm ve programlarının da derslerine destek olduklarını belirtti.
KUZEM Müdürü Lüy, İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans programının uzaktan eğitim ile verilebilmesi için çalışmalara başlandığını KUZEM tarafından verilen kişisel gelişim, meslek edindirme kursları ve İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği kurslarında eğitim gören ve sertifika almaya hak kazanan kursiyer sayısının bin'i aştığını ve bu kursların ülke çapında takip edilen kurslar olduğunu söyledi.
Programda, ders sunum ve içeriklerinin standartlaşması ve daha kurumsal bir düzeye çıkarılmasının sağlanması, ders içeriklerinin kalitesinin artmasının sağlanması, proje hedefleri arasında yer alması, proje süresince e-öğrenme/uzaktan eğitim ve içerik geliştirme ile ilgili her türlü bilgi talebi, danışmanlık kapsamında sağlandığı da belirtildi.
(AK-BÖ)

17.01.2013 17:10:54 TSI

Editör: Wan Haber