Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 24-26 Ocak tarihleri arasında Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen ve 26 ülkeden 168 standın yer aldığı ITM Varsaw Fuarına katılarak bölgenin tanıtımını yaptı.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı uygulamasına başladığı İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda hedef pazar ülkelerdeki fuarlara katılmaya devam ediyor.
KUDAKA ITM Turizm Fuarı'na katılım sağlayarak Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin tüm turizm zenginliklerini ve potansiyellerini tanıttı.
Fuar ziyaretçilerine, bölgenin turizm değerlerinin tanıtıldığı Lehçe hazırlanmış broşürler verilerek bölgenin turizm potansiyeli hakkında bilgilendirme yapıldı.
Polonya devlet radyosundan fuar alanından canlı yayımlanan ve konu itibariyle Polonyalıların tercih ettikleri Bulgaristan Bansko ve Türkiye Palandöken uluslararası kış turizm merkezlerinin karşılaştırıldığı ve değerlendirildiği panel programda, Konaklı ve Palandöken başta olmak üzere TRA1 Düzey 2 Bölgesinin kış turizmi potansiyeli ve mevcut kış sporları merkezlerinin avantajları ve diğer uluslararası kış turizm merkezlerinden üstün yönleri anlatıldı.
KUDAKA'nın 2013 yılı Ocak ayında gerçekleştirmiş olduğu Tur Operatörü ve Medya Mensupları programlarına katılım sağlamış olan gazetecilerinde katılım sağladığı panelde, ziyaretçiler Erzurum'u övdüler; Erzurum Valisinin ve ilgili kurumların kış sporları merkezi olma yolunda çok büyük gayretler gösterdiğini ifade ettiler.
Fuarın açılış törenine katılım sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, açılış toplantısında yapmış olduğu konuşmasında Erzurum'un kış turizm potansiyeline geniş yer verdi. Varşova Kültür ve Tanıtma Ataşesi Kasım Sonkaya ise, 2013 yılı kış turizminde Erzurum başta olmak üzere Türkiye'nin oldukça iddialı olduğuna vurgu yaptı.
Sektör temsilcilerinin yoğun görüşmelerine imkan sağlayan fuarda ziyaretçilere Oltu taşı kolye, Erzincan bakırı küpeler ve Bayburt yöresine has Ehram keseler-ayraçlar sunuldu.
Ziyaretçilerin dikkatini stant alanına çekme amacıyla simülasyon kayakla atlama oyunu ve kar yağdırma efektleri kullanıldı.
(ERZ-AT-Y)

29.01.2013 10:59:31 TSI

Editör: Wan Haber